В Одесі вирує море, а небо затягнуте сіро-чорними хмарами. Але це все не так страшно, як висока густа піна, що залишається на березі після "навали" чорноморських вод.

Одеські пляжі буквально встелені цією аномалією. Висота морських "збитих вершків", як назвали дивне явище місцеві жителі, інколи досягає півметра.

Фахівці поки не можуть визначити точну причину пінної "навали". За словами експертів, утворення хвиль на морі — дуже складний процес, повної теорії якого поки не побудовано. Основна особливість полягає в тому, що гребені хвиль часто не пологі, а загострені. Чим більша висота хвилі, тим більша ймовірність перекидання таких гребенів (цьому сприяє вітер). "Падаюча" вода перемішується з повітрям, утворюючи піну.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім того, морська вода містить розчинені солі, білки, жири, мертві водорості і безліч інших органічних речовин. Сама морська піна не є шкідливою для людини і часто свідчить про нормальну продуктивність екосистеми.

Нагадаємо, що Італію продовжує невідступно атакувати нещадна стихія, жертвами якої стали вже кілька десятків чоловік по всій країні. На італійських островах Сицилії і Сардинії оголосили червоний рівень небезпеки через негоду, повідомляє RAI News.

В повідомленні уточнюють, що в п'ятницю, 2 листопада, від удару блискавки в Італії загинули двоє людей - на Сардинії загинув німецький турист, ще одна людина померла в лікарні в Тренто через чотири дні після удару блискавки.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", у понеділок, 13 листопада, на популярному українському курорті виявили дивну знахідку, яка може викликати справжній фурор у світі науки. У повідомленні сказано, що мешканка Мелітополя Любов Грибовська виклала пост в соцмережі, в якому розповідає про знайдену "дивною" ляльці.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що в Одесі сталася страшна трагедія: дівчину, яка вирішила прогулятися рано вранці по березі штормового моря і зійти на пірс, змило в море хвилею.