Біля узбережжя Канади стався витік нафти. За попередніми даними Husky Energy, в Атлантичний океан потрапило орієнтовно 250 кубометрів нафти.

Подія сталася, повідомляє канадська Рада з питань офшорного видобутку, під час спроби відновити видобуток горючої копалини. В процесі робіт, інформує Hysky Energy, плавуча установка для зберігання та відвантаження нафти зафіксувала зниження тиску у підводному нафтогоні. Причина техногенної події невідома.

Під час інциденту ніхто не постраждав, всі свердловини знаходяться в робочому стані і в безпеці. Однак, видобування нафти довелося призупинити до часу, коли буде визначено та ліквідовано причину витоку нафти в океан.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нинішні умови на морі не дозволяють безпечно ліквідувати наслідки інциденту та полагодити несправності, що виникли. Невідомо також, чи продовжується забруднення вод поблизу Канади: попередньо відомо, що у воду потрапило приблизно 250 кубометрів нафти. Обсяги шкоди, заподіяної довкіллю, уточнюються.

Відомо, що нафта розлилася за 350 кілометрів на південний схід від Сент-Джона.

Місця, забруднені нафтою, мають дуже романтичну назву (від назви проекту) - White Rose oil Fields, що українською звучить як нафтове поле Біла Троянда. Тож, можна сказати, інцидент дещо заплямував її білі пелюстки.

Як повідомляв ЗНАЙ.ua, техногенні катастрофи небезпечні для людства.

Нагадаємо, нещодавно ЗНАЙ.ua писав, що на нафтопереробному заводі під Москвою сталася велика пожежа.

Також ЗНАЙ.ua писав про те, що Президент США Дональд Трамп офіційно дозволив профільним американським відомствам відмовитися від закупівель нафти з Ірану.