Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп офіційно дозволив профільним американським відомствам відмовитися від нафтових закупівель з Ірану, що перебуває під санкціями. Відповідний текст меморандуму опубліковано на сайті Білого дому.

"Після ретельного обмірковування доповідей <...> я дійшов висновку <...> що в інших країнах, окрім Ірану, є достатньо нафти і нафтопродуктів, щоб ми могли дозволити собі значне скорочення закупівель у Ірану через або за допомогою іноземних фінансових організацій", - йдеться в документі.

Глава Білого дому додав, що "продовжить ретельно відслідковувати", як змінюється ситуація на нафтовому ринку. Документ передали Державному департаменту, Міністерству енергетики, Міністерству фінансів, все це сталося незадовго до того, як США ввели проти Ірану новий санкційний пакет.

Іран зіткнувся з відновленням санкцій США після того, як у травні Трамп вирішив вийти з багатосторонньої угоди з Тегераном щодо іранської ядерної програми.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Трамп назвав свою перемогу на виборах "найгіршою подією" для Росії. Американський президент зазначив, що США будуть продовжувати домагатися позитивних результатів у взаємодії з Росією та іншими країнами.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", Трамп мріє повернути смертну кару. За словами Трампа, необхідно посилити законодавство і прискорити страту. Оскільки на сьогодні злочинці перебувають у камерах смертників в очікуванні вироку роками.

Також "Знай.uа" писав про те, що Трамп в люті заговорив про найстрашніше. На думку Трампа, злочинці, які влаштовують напади, схожі на те, що відбувається в Піттсбурзі, повинні понести вищу кару.