Внаслідок масштабних лісових пожеж американські міста за рівнем забруднення повытря випередили індійські і китайські, які зазвичай займають перші місця.

Портал "AirNow" також оцінив повітря в околицях Сан-Франциско і Окленда як "дуже погане", повідомляє BBC. Як стверджують екологи, здоров'ю кожного, хто дихає цим повітрям, загрожує небезпека.

"Дихати в Сан-Франциско рівносильно курінню майже дюжини цигарок" - написала в Twitter репортер "San Francisco Chronicle" Лізі Джонсон. За її словами, ближче до лісів цей показник зростає до 22 сигарет.

В Twitter люди постять фото карт, де повітря дуже забруднене.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Навколо міст Сакраменто і Елк-Гроув екологи класифікують повітря, як "небезпечне". Це означає, що людям загрожує реальна небезпека і може початися евакуація населення.

У школах Північної Каліфорнії скасували уроки, авіакомпанії скасовують рейси, а місцеві жителі масово купують респіратори.

Лісові пожежі в американському штаті Каліфорнія почалися 8 листопада. В результаті стихійного лиха було повністю знищене місто Парадайс в окрузі Бьютт, населення якого складає 27 тисяч чоловік.

На п'ятий день пожеж, 12 листопада, президент США Дональд Трамп оголосив штат Каліфорнія зоною великого стихійного лиха.

Шериф округу Бьютт в Північній Каліфорнії Кору Хоне 17 листопада заявив про те, що в результаті лісових пожеж загинула 71 людина.

Нагадаємо, портал Знай.uа писав, смертельний каліфорнійський вогонь: жертв ледь порахували, штат перетворився на суцільне згарище.

Також Знай.uа повідомляв про те, що росте число жертв і зниклих без вісти, це пекельний "рекорд" за останні 50 років.

Раніше Знай.uа публікував про апокаліпсис в Каліфорнії: українка витягла з пекельного вогню дітей, в мережі показали відео