У понеділок, 19 листопада, біля берегів Одеси потонуло судно, на борту якого вдалося виявити контрабандний товар.

Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на відповідне повідомлення правоохоронців.

За інформацією поліції, потонулий за 15 км від Одеси буксир "Паралель" плив у бік Болгарії з контрабандною баржею. На ній знаходилося 5 мільйонів пачок сигарет невідомого походження.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Під час "контрабандної подорожі" посилився шторм, екіпаж буксира, розуміючи, що подальший рух став загрожувати їх життю, від'єднав баржу з контрабандою та подав сигнал лиха. Повз проходив танкер "Аркадія", який і врятував моряків.

У виданні зазначено, що доля судна наразі невідома, а ось баржу прибило до берега в районі Чорноморки, де її перехопили прикордонники. На борту баржі знаходилося 5 млн пачок сигарет.

"З чуток, баржа везла сигарети з окупованого Криму", - кажуть в поліції.

Дана баржа, як виявилося, не вперше попалася з контрабандою: її затримали в минулому році в Миколаєві, коли на неї перевантажували з теплохода Hermes більше мільйона пачок сигарет. Потім, правда, арешт судна скасували з невідомих причин.

Нагадаємо, понад 3000 тонн продукції Алчевського меткомбінату було заарештовано в порту Маріуполя. Відзначимо, на даний момент Алчевський меткомбінат знаходиться на непідконтрольній українському уряду території Луганської області. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко в Facebook.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

"В порту Маріуполя заарештовано понад 3000 тонн продукції захопленого окупантами Алчевського меткомбінату, яка перевозилася судном під прапором Ліберії з російського порту в Бельгії", - повідомив Луценко.

"Причетні особи будуть притягуватися до відповідальності за статтею КК за фінансування тероризму", - підкреслив генпрокурор.

Раніше Знай.uа писав про те, що з'явилася інформація про затримання трьох українців, які займалися незаконною перевозкою трудових мігрантів, біля берегів Греції.

Також Знай.uа повідомляв, що громадянин Білорусі намагався вивезти антикварні книги з України.