Понад 3000 тонн продукції Алчевського меткомбінату було заарештовано в порту Маріуполя. Відзначимо, на даний момент Алчевський меткомбінат знаходиться на непідконтрольній українському уряду території Луганської області. Про це повідомив генпрокурор України Юрій Луценко в Facebook.

"В порту Маріуполя заарештовано понад 3000 тонн продукції захопленого окупантами Алчевського меткомбінату, яка перевозилася судном під прапором Ліберії з російського порту в Бельгії", - повідомив Луценко.

"Причетні особи будуть притягуватися до відповідальності за статтею КК за фінансування тероризму", - підкреслив генпрокурор.

Geplaatst door Юрій Луценко op Donderdag 1 november 2018

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Окупанти ОРЛО "націоналізували" Алчевський меткомбінат, що належить корпорації ІСД Сергія Тарути, Олега Мкртчана і групи інвесторів, яких фінансував ВЕБ (Росія). Раніше Тарута заявляв, що його частка в корпорації заарештована рішенням російських судів.

Зазначимо, в листопаді минулого року Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заявила про втрату контролю над ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ВАТ "Алчевський коксохімічний завод" і ВАТ "Экоэнергия".

Зазначалося, що Алчевський меткомбінат зі схвалення "ордловцев" переходить під управління компанії "Внешторгсервис" бізнесмена Сергія Курченка, який ховається в РФ.

Як відомо, головне управління нацполиции в Одеській області внесло клопотання в генеральний секретаріат Інтерполу про оголошення Курченко в міжнародний розшук.

Нагадаємо, на утримання анексованого Криму і окупованого Донбасу Російська Федерація витрачає близько 4 мільярдів доларів на рік, що майже ніяк не відбивається на її економіці.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", повернення Азовського моря під фактичний контроль України - першочергове і нелегке завдання, яке зараз повинна вирішити влада.

Також "Знай.uа" писав, будь-які дії в політиці несуть за собою наслідки. На практиці це перевірили українські підприємства. Через російську агресію українські порти в акваторії Азовського моря втратили більше мільярда гривень.