Біля берегів Очакова на Чорному морі зазнав лиха буксир.

Про це повідомляє "ЦТС".

Як повідомляється, у понеділок, 19 листопада, в Чорному морі, приблизно в 37 км від берега в Одеській області з потопаючого судна "Паралель" був евакуйований екіпаж.

Сигнал SOS з борту українського буксира поступив о 9:12 ранку. Як повідомляють члени екіпажу, в машинне відділення почала надходити вода. Рятувати екіпаж "Паралелі" два буксири і катер Державного морського рятувального центру.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Після евакуації буксир відправили в Очаково. Ні буксир, ні екіпаж серйозно не постраждали.

Раніше повідомлялося, що у Росії пригрозили заходами Україні за затримку 15 суден в Азовському морі за їх нібито незаконні заходи в порти окупованого Криму.

Член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Росії Франц Клинцевич написав у своєму Facebook, що не виключає перекриття моря для українських судів.

"Це явне беззаконня. І не має значення, чи йдеться про російські судна чи суднах іноземних держав – і ті, і інші абсолютно законно увійшли в порти Криму" Франц Клинцевич

Він переконаний, що таким чином Україна нібито підштовхує РФ вжити різкі дії.

"Так, ми буквально хвилини здатні перекрити Азовське море для будь-якого українського плавзасобу. І я не виключаю, що подібні дії можуть послідувати. По суті, Україна сама реально розриває угоду про Азовському морі, від чого вона і постраждає" Франц Клинцевич

Також про заходи заговорив голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов, передає ТАСС. На думку політика, таким чином Київ намагається спровокувати Москву.

Нагадаємо, 12 жовтня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо захисту національних інтересів України в Чорному та Азовському морі.

Як повідомляв портал "Знай.ua" через російську агресію українські порти в акваторії Азовського моря втратили більше мільярда гривень.

Також "Знай.ua" писав, що Україна віддасть Азовське море, але не Путіну. Українська сторона запропонувала Євросоюзу замінити статус моря на "міжнародну територію".