У вівторок, 30 жовтня, український омбудсмен Людмила Денисова заявила, що процедура звільнення українських моряків з "ЯМК-0041" з-під варти в анексованому Росією Криму не була обміном.

Про це Денисова написала на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Моряки судна "Норд", які сьогодні також повернулися в Крим, вільно пересувалися по території України. Їх, на відміну від українців в Криму, ніхто не утримував", - уточнила вона.

7 громадян, які незаконно утримувалися в Криму, повернулися в Україну! Зараз вони уже прямують додому. Мова йде про 3...

Geplaatst door Людмила Денісова op Dinsdag 30 oktober 2018

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У свою чергу в Держприкордонслужбі зазначили, що повідомлення про обмін не відповідає дійсності. Українські прикордонники підкреслили, що члени екіпажу "Норду" могли безперешкодно повернутися в Крим ще кілька місяців тому і не зробили цього з невідомих причин.

Повідомлення, які з’явилися у російських ЗМІ, щодо, нібито, обміну семи громадян України, затриманих російськими...

Geplaatst door Державна прикордонна служба України op Dinsdag 30 oktober 2018

Раніше повідомлялося, що Держприкордонслужба України 25 березня затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Україною порту анексованої Керчі. 30 березня український суд заарештував судно "Норд".

Нагадаємо, що нещодавно прокуратура Криму на виконання рішення Херсонського міського суду передала Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) арештоване кримське судно "Норд".

Як повідомляв портал Знай.uа, будівельники витягли з води фрагмент залізничної частини Кримського моста, який обвалився і впав у воду ще на початку місяця.

Також портал Знай.uа писав, що тривалий період часу корабель морської охорони "Донбас" проекту 205П BG-32 Маріупольського загону морської охорони Держприкордонслужби перебував на ремонті. Нарешті судно повернулося в дію для охорони державного кордону в акваторії Азовського моря.