Книги вже вилучили, а іноземця затримали

Громадянин Білорусі намагався вивезти антикварні книги з України. Про це йдеться в заяві державної прикордонної служби України.


Як відомо із заяви, зловмисник був затриманий прикордонниками відділу "Овруч" Житомирського загону на кордоні з Білоруссю.


Громадянин Білорусі хотів покинути межі України на машині «Ауді», в якій і перевозив антикварні книги "Біблія" та "Псалом". Книги датовані 1891 роком. Священні тексти були вилучені, а правопорушник затриманий і буде притягнутий до відповідальності. Тепер експертизі доведеться встановити, чи є книги культурну та історичну цінність.


Нагадаємо, що Росіянин намагався прорватися в Україну з трупом дружини.

23 жовтня росіянин намагався перетнути український кордон з трупом своєї дружини, намагаючись видати її за живу. Цікаво те, що російські прикордонники нічого "жахливого" і "незвичайного" не помітили, - повідомляє прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як вдалося з'ясувати, чоловік вирішив вивезти свою мертву дружину на територію України з метою поховання в Запорізькій області. Нацполиції належить з'ясувати всі деталі.

Як раніше повідомляв "Знай.uа" винахідливих контрабандистів зловили з нереальним наваром.

Контрабандисти хотіли перевезти в Україну з Польщі медикаментів на суму 250 000 грн. Незадекларовані ліки були заховані в таємних місцях автомобіля: багажнику, холодильнику і спальному приміщенні.

Вилучені ліки вже передані в компетентні органи.

Також "Знай.uа" писав про те, що троє українців зловили кулі після конфлікту з прикордонниками.

Інцидент стався в Чернівецькій області.

Прикордонники щось не поділили з місцевим населенням і вибухнув конфлікт. Коли ситуація загострилася до межі, бійці застосували силу. Постраждалих госпіталізували.

Як передає Західне управління ДПСУ, начальник прикордонного підрозділу намагався заспокоїти натовп, але, судячи з його слів, бійці зобов'язані були застосувати зброю, оскільки деякі люди з натовпу намагалися відібрати у прикордонників зброю.

Однак місцеві жителі стверджують, начебто конфлікт стався через "кришування" прикордонниками зловмисників.