Ввечері у вівторок, 20 листопада, прогримів вибух в залі одружень в Кабулі, де зібралися богослови на святкування дня народження пророка Мухаммада. За попередньою інформацією, в залі привів у дію вибуховий пристрій терорист-смертник. В результаті події загинули щонайменше 40 осіб, 80 - отримали поранення. Президент Афганістану назвав цей теракт "нападом на людство". Про це повідомили місцеві ЗМІ.

За попередніми даними, вибуховий пристрій привів у дію смертник. Число жертв може збільшитися.

За повідомленням міністерства внутрішніх справ Афганістану терорист-смертник підірвав себе в залі палацу одруження. У цей момент в приміщенні проходив захід з нагоди дня народження ісламського пророка Мухаммеда.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

"Терорист-смертник підірвав вибухівку у весільному залі", повідомив агентству представник МВС країни.

Вибух стався о 18.15 за місцевим часом (15.45 за київським часом). За попередніми даними, вибуховий пристрій привів у дію смертник. Про це повідомляє афганський новинний канал Tolo News у вівторок, 20 листопада.

Канал наводить дані міністерства внутрішніх справ, відповідно до яких при вибуху загинули більше 50 чоловік.

В даний час постраждалим надають медичну допомогу. Про стан постраждалих поки не повідомляється.

Президент Афганістану Ашраф Гані оголосив 21 листопада днем національної жалоби за жертвами нападу. Державні прапори будуть приспущені на усіх державних установах, а також представництвах Афганістану за кордоном.

"Президент засуджує терористичний напад на збори, присвячені дню народження пророка Мухаммада в Кабулі. Він направив свої співчуття сім'ям загиблих, доручив владі використовувати всі можливі засоби для лікування поранених", - розповів журналістам прес-секретар глави держави Харун Чахансури (цитата по "Інтерфаксу").

Зазначимо, в жовтні поточного року в Афганістані також відбулися серії вибухів, причиною послужили парламентські вибори в ісламській республіці. В результаті теракту 20 жовтня загинули 15 людей, ще понад 110 постраждали. Вибухи прогриміли в місті Кундуз однойменної провінції на північному сході країни. Там були вбиті дві людини, ще 38 отримали поранення, в тому числі жінки і діти.

Нагадаємо, десятки людей загинули і отримали поранення в результаті подвійного вибуху у столиці Афганістану.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на авіабазі Меззе сирійських урядових військ сталася серія вибухів.

Також "Знай.uа" писав, у Чернігівській області на військових складах почалася пожежа.