РНБО збереться вночі о 00:00, з початком понеділка, 26 листопада. Ймовірно, буде оголошено правовий режим воєнного стану в зв'язку з російською агресією в Азовському морі і атакою на українські кораблі. Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов заявив про це сьогодні після засідання військового кабінету.

Турчинов зазначив, що сьогодні відбулося засідання військового кабінету. Він додав, що, заслухавши доповідь начальника Генштабу на глави Міноборони про події в районі Керченської протоки військовий кабінет констатував, що напад російських військових кораблів є нічим іншим, як актом військової агресії.

"Запропоновано провести засідання РНБО для оголошення правового режиму воєнного стану, засідання відбудеться сьогодні о 00:00", - сказав він.

Відзначимо, згідно з законом України "Про правовий режим воєнного стану" воно може бути введено на всій території країни, так і в окремих областях. Рекомендацію про введення військового положення президенту надає Рада національної безпеки і оборони, глава держави, у свою чергу, передає відповідний указ на розгляд Верховної ради. Парламент повинен зібратися на позачергову сесію протягом двох днів розглянути пропозицію президента.

Увага: відео містить ненормативну лексику (18+)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, ООН, шини під посольством і кримінальна справа: хроніка російської атаки в Азовському морі.

"Знай.uа" повідомляв про те, що під час атаки було застосовано зброю і один член екіпажу катера поранений.

Пізніше Росія розповіла, що зробила з українськими кораблями: кремлівські ЗМІ в істериці.

Також у повідомленнях ЗМІ з'явилася інформація про те, що Росія захопила всі три українських корабля.

Нагадаємо, йде бій, вогонь на поразку: українські кораблі піддалися масованій атаці.

МЗС України зазначає, що агресія кораблів Росії будуть розцінюватися як порушення норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права. У Міністерстві обіцяють, що будуть вжиті всі дипломатичні і міжнародно-правові заходи.

"Кораблі Російської Федерації в порушення свободи навігації неправомірно застосували силу по відношенню до кораблів ВМС ЗС України...Будемо невідкладно інформувати партнерів про агресивних дії Росії в Азовському морі. Такі дії несуть в собі загрозу безпеки всіх держав Чорноморського регіону, а отже, вимагають чіткої реакції міжнародного співтовариства", - стверджується в заяві.