У середу, 28 листопада, в Одесі на вулиці Люстдорфська дорога сталася страшна ДТП: два автомобілі зіткнулися з каретою швидкої допомоги. Про це повідомили у прес-службі патрульної поліції міста, передає "Сьогодні".

Як повідомляє прес-секретар патрульної поліції Алла Марченко, фігурантами в аварії стали автомобілі Honda, ВАЗ-2115 і карета швидкої допомоги. На щастя, ДТП обійшлося без постраждалих.

Раніше повідомлялося, що новий проект "Випробуй в безпеці" дозволить українським водіям дізнатися про наслідки управління автомобілем у нетверезому стані і усвідомити обсяги цих наслідків і небезпеку для всіх учасників дорожнього руху.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Випробуй в безпеці" передбачає комплекс тренінгів, які будуть надавати автошколи та інші спеціалізовані заклади для водіїв, - пише "Автовод".

"Я мріяв налагодити співпрацю з поліцією ще років 10 тому, коли дізнався про таку практику наших чеських колег. Тоді це здавалося мені майже нездійсненним. Але, коли робиш важливу для суспільства справу, неможливе стає можливим. У 2012 році ми зрозуміли, що модуль небезпеки нетверезого водіння необхідно ввести в програму автошкіл. Через 5 довгих років завдяки багатьом небайдужим однодумцям в Національній поліції, Всеукраїнському об'єднанню автошкіл і креативної ідеї з окулярами відбувся перший урок в автошколі. Сьогодні вже десятки тисяч людей пройшли цей тренінг. Переконаний, що вони сформують зовсім іншу культуру відповідального споживання алкоголю і управління автотранспортом у цілому", — говорить Денис Хренов, один із співорганізаторів проекту.

Одягаючи окуляри Drunk Busters, учасник переживає імітований стан сп'яніння і при цьому бачить, що відбувається, якщо він, наприклад, в такому стані перебував за кермом.

Нагадаємо, Польща офіційно надала запит на отримання інформації щодо мітингувальників, які заблокували контрольно-пропускні пункти Львівської області.

Як повідомляв портал Знай.ua, для пішоходів-порушників хочуть застосувати систему штрафів. Суми можуть вирости до двох тисяч.

Також Знай.ua писав про те, що порушення ПДР можуть стати головним джерелом поповнення бюджету міста.