30 листопада співробітники правоохоронних органів прийшли з обшуком до намісника Києво-Печерської Лаври Павлу. Митрополиту пред'явлено декілька серйозних звинувачень, в тому числі у розпалюванні міжконфесійної ворожнечі і порушення рівноправності громадян з огляду на расову приналежність.

Як заявив один із силовиків, які проводили обшук, подібні заходи проводяться за місцем проживання і знаходження майна, яке перебуває у власності Митрополита Павла.

Кадри, отримані в результаті обшуків, вражають. На території двору розташований величезний особняк. Поруч з ним знаходиться гостьовий будинок, будинок садівника і кілька альтанок. Мабуть, намісник зволів відмовитися від проживання в келії, вважаючи її справою минулого.

У свою чергу, Митрополит Павло заявив, що особняк знаходиться на продаж. У разі, якщо вдасться знайти покупця, виручені кошти будуть передані в будинку маляти. Журналісти з'ясували, що намісник Києво-Печерської лаври дійсно хотів продати майно, і навіть озвучили виставлену їм ціну. За комплекс Митрополит Павло хотів отримати 34 мільйони гривень.

На даний момент настоятель Києво-Печерської лаври проходить обвинуваченим по цілому ряду злочинів. У тому числі мова йде про розпалюванні міжконфесійної ворожнечі. Підставою для порушення кримінальної справи послужило одне з інтерв'ю священнослужителя, у якому прозвучала фраза: “Філарет з бісом цілувався”. Проте сам Митрополит Павло всі ці звинувачення не визнає і переконаний, що вони необхідні лише для тиску на нього.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Це політичний тиск на мене. Держави я не змінював і не зміню, чого хочу, і вам,"- сказав митрополит Павло.

Відповідати на питання журналістів митрополит Павло не залишився. Це зробили його адвокати і незмінний супутник церкви Московського патріархату нардеп "Опоблоку" Вадим Новинський. Останній заявив, що приїхав на конференцію захищати Павла від політичного тиску. Хоча самого Новинського прокуратура звинувачує у тиску на церкву.

А саме в змісті силою іншого митрополита Московського патріархату. Правда, нардеп стверджує, що йому досі не вручили підозру. Тісні зв'язки з регіоналами поєднували Павла Лебідя давно. Він був палким противником евромайдана і підтримував "Беркут" і Януковича.

"Чому туди пішли ці діти? Скільки платять цим дітям ?,"- говорив митрополит Павло.

Павло Лебідь вже не вперше стає фігурантом скандалів. Згадати хоча б його відмовку поліцейським за порушення правил дорожнього руху., про яку раніше повідомляв "Знай.uа".

Нагадаємо, "братва, дали Томос!" Журналіст розповів, як вчинити українцям.