В Україні помістили в карантин популярне лікарський засіб для симптоматичного лікування застуди "Колдфлю". Про це стало відомо з розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Постановою вимагається тимчасово заборонити ліки Колдфлю індійського виробництва CG5702, CG15701, таблетки №4 у стрипах через те, що сертифікат відповідності умов виробництва був анульований. Так, усі аптеки повинні заносити даний лікарський засіб в карантин до того моменту, як буде видано спеціальне розпорядження Держлікслужби.

"Колдфлю "використовується для симптоматичного лікування застудних захворювань та грипу, ринітів будь-якої етіології, у тому числі алергічного, при головному болю, гарячкових станах, пов'язаних із запальними захворюваннями верхніх дихальних шляхів.

Нагадаємо: прикладайте подорожник. Ціни на ліки зробили рекордний стрибок.

Нагадаємо, в українських аптеках заборонили реалізовувати фізрозчин.

Популярні новини зараз
Українців обвішують навіть під під'їздом: три "базарні" методи обману Гороскоп на тиждень 16-22 вересня для всіх знаків Зодіаку: небезпеки Водоліїв, блиск Левів та відпочинок Тельців Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

Крім заборони антибіотиків і препаратів для лікування центральної нервової системи, в Україні ще одне важливе медичне вещество виявилося під "табу".

Так, в Україні на деякий час заборонили продаж і реалізацію лікарського засобу Натрію хлорид (фізіологічний розчин).Про це стало відомо завдяки повідомленням прес-служби Державної служби лікарських засобів і контролю за наркотиками.

"Тимчасово заборонити реалізацію і застосування лікарського засобу Натрію хлорид, розчин для інфузій 9 мг/мл по 200 мл у пляшках скляних, серії 191767, українського виробництва через випадок непередбаченої побічної реакції", - сказано в повідомленні відомства.

Тепер всі аптеки повинні помістити даний лікарський засіб в карантин до окремого розпорядження Держлікслужби.

Варто нагадати, що в лісових масивах Дніпропетровської області авіація розкидає вакцину проти сказу. Три літаки будуть працювати протягом тижня, щоб запобігти епідемії серед диких тварин.

За день по лісовим масивам розкидають більше сорока тисяч доз препарату. Пілотам створюють спеціальні маршрути, щоб розподілити вакцину рівномірно по всій території. Капсули з вакциною приховані в приманках, розміром із сірникову коробку.

Як повідомляв портал Знай.uа з аптек зникнуть самі популярні товари. Де їх тепер шукати українцям?

Знай.uа писав про те, що в Одесі померла відома телеведуча і фармацевт.