Окупанти шість разів відкривали вогонь по українських позиціях в зоні АТО за минулу добу, 6 грудня. Про це йдеться в повідомленні прес-центру Операції Об’єднаних сил на сторінці у Facebook.

"З мінометів калібру 82 мм загарбники обстрілювали позиції Об'єднаних сил поблизу Новотошківського, а провокаційний вогонь зі стрілецької зброї зафіксовано на підступах до Мар'їнки", - йдеться в повідомленні.

Найбільше обстрілів зафіксовано в Приазов'ї. Тут терористи обстріляли українські позиції з ручних і автоматичних гранатометів, стрілецької зброї, а також кулеметів великого калібру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Окупанти вели вогонь по опорних пунктах ООС, які розташовані поблизу Чермалика, Водяного та Лебединського, повідомляють у прес-центрі.

В результат обстрілів один український військовослужбовець отримав поранення.

За інформацією української розвідки, вдалося знищити одного російського солдата, ще двоє окупантів отримали поранення.

В прес-центрі ООС кажуть – терористи продовжують застосовувати озброєння, яке заборонене Мінськими угодами.

Загалом же ситуація в зоні проведення АТО залишається під контролем українських військових.

На початок цієї доби, 7 грудня, обстрілів зазнав район Тарамчука. Тут окупанти вели вогонь із з великокаліберних кулеметів.

Нагадаємо, раніше на Луганщині український солдат Сергій Проданюк у бою знищив одного бойовика.

Військовослужбовець загинув, відбиваючи напад диверсійно-розвідувальної групи. Проданюка спочатку вважали зниклим безвісти, однак невдовзі його знайшли. Після тривалих переговорів збройні формування Росії в присутності представників ОБСЄ тіло передали українській стороні.

Як повідомляв портал "Знай.ua", раніше українські військові ліквідували двох окупантів. Самі при цьому втрат не зазнали. У той день бойовики 15 разів обстріляли українські позиції. Вони три рази використовували озброєння, яке заборонене Мінським угодами.

Також "Знай.ua" писав, що мешканці окупованого Донецька нещодавно пережили серію вибухів. У місті постійно розривалися снаряди.

Відео на своїй сторінці в Twitter виклав блогер Necro Mancer. Інші користувачі зауважили, що це вже не перший день у Донецькі відбувається канонада. Вибухи лунали і раніше.