Винуватець Страсбурзького теракту, що стався у вівторок, був ліквідований поліцією. Інформацію офіційно підтвердили в МВС Франції, передає Укрінформ з посиланням на міністра внутрішніх справ Франції Крістофа Кастнера.

"Співробітники поліції знешкодили нападника", - заявив міністр, маючи на увазі, що поліції довелося застрелити терориста.

У своєму Твіттері Франції Крістофа Кастнер написав, як все сталося. До розшуку пр ступника були залучені 400 поліцейських, жандармів і антитерористичні військові підрозділи. Близько 21:00 французька поліція помітила підозрілого чоловіка, схожого на розшукуваного злочинця. Поліція почала застосовувати заходи по затриманню, однак той чинив збройний опір, і копи зробили кілька пострілів. Зловмисник був убитий, пізніше його особистість підтвердилася.

29-річний Шериф Шекат 27 разів притягувався до кримінальної відповідальності, тому перебував на контролі у французьких спецслужб.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

У Франції введений найвищий рівень терористичної загрози.

Раніше в центральній частині Страсбурга на час проведення різдвяних ярмарків були посилені заходи безпеки. Зокрема, заборонений допуск приватного транспорту в центр міста, скасовані зупинки громадського транспорту, встановлена перевірка особистих речей громадян.

Як раніше повідомляв портал , трагедія сталася приблизно о 20:00 за місцевим часом в самому центрі міста, на перетині вулиць Гранд-Аркад і Доминикэн. Невідомий відкрив стрілянину по перехожих з автоматичної зброї, бив чергами. Подія кваліфікують як теракт.

Пізніше стало відомо, що поліція застрелила злочинця в четвер увечері. Його протягом двох днів шукали сотні поліцейських і співробітників спецслужб. Він переховувався на складі в районі Минеуа - там його знайшли і застрелили правоохоронці.

Нагадаємо, голова французського зовнішньополітичного відомства Крістоф Кастанер заявив, що після кривавої стрілянини на ярмарку в Страсбурзі влада країни вирішили запровадити посилені заходи безпеки, що передбачають посилений контроль на кордонах, посилені заходи безпеки на всіх різдвяних ринках у Франції та ін

Як повідомляв портал Знай.uа у Страсбурзі невідомий відкрив вогонь на святковому ярмарку.

Знай.uа писав, Макрон ввів у Франції надзвичайний стан, справи зовсім кепські, протести посилюються.