Голова французскойго зовнішньополітичного відомства Крістоф Кастанер заявив, що після кривавої стрілянини на ярмарку в Стразбурзі влада його країни вирішила запровадити посилені заходи безпеки.

Про це стало відомо завдяки повідомленням французьких ЗМІ.

Крістофер Кастанер

"Уряд вирішив ввести в дію план термінових дій при терактах, що передбачає посилений контроль на кордонах, посилені заходи безпеки на всіх різдвяних ринках у Франції, щоб звести нанівець ризик аналогічних атак", - заявив глава МЗС Франції Крістоф Кастанер.

У свою чергу лідер Франції також прокоментував стрілянину в Страсбурзі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Солідарність всієї нації в Страсбурзі, жертвам і їхнім родинам", - написав він.

Варто нагадати, що Франція витратить на виконання вимог "жовтих жилетів", які влаштували масові протести у французькій столиці і ще кількох європейських містах, приблизно від 8 до 10 мільярдів євро. Про це журналістам розповів держсекретар Франції Олів'є Дюссо, який займається куруванням бюджетної політики країни.

"Це від 8 до 10 мільярдів євро, ми знаходимося в процесі уточнення, щоб зрозуміти, як ми будемо фінансувати намічені заходи", - повідомив Дюссо.

Також чиновник пояснив, що у вівторок прем'єр-міністр уточнить умови і список необхідних дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в останні тижні Францію буквально лихоманить через акції протесту "жовтих жилетів", в країні оголошено надзвичайний стан. Про це пишуть французькі ЗМІ з посиланням на коментар лідера партії "Нескорена Франція" Жан-Люка Меланшона, який висловився в контексті останніх подій.

"Макрон думає, що роздачі грошей буде достатньо, щоб заспокоїти нинішнє бурхливе обурення народу. У заявах президента не було нічого, що стосувалося б безробітних, людей з частковою зайнятістю, пенсіонерів, держслужбовців, студентів. П'ятий акт громадянської революції в майбутню суботу стане часом великої мобілізації народу", - зазначив він.

Нагадаємо, надзвичайний стан у Франції: "жовті жилети" відповіли Макрону всенародною мобілізацією.

Як повідомляв Знай.uа Макрон ввів у Франції надзвичайний стан, справи зовсім кепські, протести посилюються.

Знай.uа писав, Франція розслідує російський слід у протестах "жовтих жилетів".