На дослідницькій станції США "Мак-Мердо" загинули двоє людей. За даними Національного наукового фонду Америки, мова йде про співробітників бази, котрі виконували планове технічне обслуговування системи пожежогасіння в будівлі на горі Ньюуолл в Сухих долинах.

Їх тіла виявив пілот вертольота, який доставив їх на гору.

"Він підійшов до будівлі і виявив двох робочих без свідомості всередині на підлозі. Один був мертвий на місці події, інший був доставлений в медичну клініку Мак-Мердо і незабаром після цього помер", - наголошується в повідомленні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Причини їх смерті поки не назвали. Слідів насильства не виявлено. Особи загиблих також не розкриваються, їх родичам вже повідомили про це то, що сталося.

Мак-Мердо - найбільше поселення в Антарктиці з населенням близько 1200 чоловік, є найбільшою дослідною станцією на континенті.

Станція складається із близько 85 будівель: адміністративні будівлі, гуртожитки, пожежні частини, енергетичні станції, станції очищення води, пристань, будівля радіозв'язку, магазини і склади. Всі вони поєднанні між собою водопровідними і каналізаційними комунікаціями.

У листопаді 1991 року було відкрито Центр Науки й Інженерії імені Альберта П. Крері (англ. Albert P. Crary Science and Engineering Center) загальною площею 46,000 квадратних футів (4 273.5 м²). За десять миль від станції розташований аеродром Вільямс Філд.

Дивіться: Мак-Мердо, дослідницька станція

Нагадаємо, у Харкові сталася страшна трагедія просто в гуртожитку №14 Національної технічного університету "Харківський політехнічний інститут": студент, якому було всього 17 років, знайдений мертвим. Як повідомляв "Знай.ua", четверо дітей дивом врятували один одного, провалившись під кригу. Також "Знай.ua" писав, на Закарпатті розлючені несправедливим рішенням суду щодо жорстокого убивства люди заблокували автодороги Мукачево-Рогатин у селі Нижня Апша.