Шукач металу з Сумщини абсолютно випадково наткнувся у лісі на схованку прикрас 5-го століття. Там виявилися приголомшливі шийні гривні, фібули і багато іншого.

32-річний Олександр знайшов старовинні скарби ще влітку. Чоловік кожен день обшукував ліс з металошукачем. Каже: від несподіванки ледь мову не втратив. Щоб викопати все — знадобилося 4 години.

Олександр віддав знахідку Сумському краєзнавчому музею. Там колекцію старовинних жіночих прикрас вже виставили на вітрину поруч з іншими українськими прикрасами.

"Еволюція свідомості. Або ти стаєш тим, хто ночами прокидається і гладить свої скарби — у мене є такі знайомі. Або ти еволюціонуєш і розумієш, що треба колекцію віддати в серйозне місце для серйозного дослідження". Олександр

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, українські археологи не відстають від зарубіжних і навіть узимку тішать неймовірними відкриттями. Скарб, виявлений нещодавно в Києві, без перебільшення, цінний для історії.

Так відомо, що в столиці архітектурно-археологічна експедиція Інституту археології НАНУ на чолі з Всеволодом Івакіним у час проведення охоронних археологічних досліджень виявили скарб. Про в Facebook повідомив директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк.

За його словами, вага знахідки складає приблизно 2 кг і складається з срібних монет.

"Близько 2 кг срібних монет номіналом 1 рубль, 50/20/10 копійок, в підвалі знесеного в 70-ті роки ХХ ст. будівлі на території заповідника "Стародавній Київ". Знайшла скарб архітектурно-археологічна експедиція Інституту археології НАНУ на чолі з Всеволодом Івакіним під час проведення охоронних археологічних досліджень", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв портал "Знай.uа", на дні Чорного моря археологам вдалося знайти найдавніший непошкоджений корабель.

Також "Знай.uа" писав, в урочищі Бармацкое, поблизу Рівного, українські та німецькі археологи виявили стоянку періоду палеоліту віком 15 тис. років.