В Антарктиді з невідомих причин загинули два співробітники наукової станції.

Трупи вчених були виявлені при дивних обставинах, повідомляє politeka.

Загинули два пожежних техніка антарктичної станції, яка належить Національному науковому фонду. Вона знаходиться в 100 км від Мак-Мердо, на горі Ньюуолл в Сухих долинах.

Загиблих виявили при плановому технічному обслуговуванні системи пожежогасіння в приміщенні генератора, що живить радіопередавач біля станції.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Трагедія сталася 12 грудня, і зараз ведеться розслідування причин і обставин загибелі робітників.

Фонд не розголошує детальну інформацію про померлих. Були повідомлені тільки їх найближчі родичі.

Робітники проводили профілактичне обслуговування системи пожежогасіння будівлі. Вони були знайдені без свідомості пілотом вертольота на підлозі будівлі, який чекав їх, щоб доставити з гори назад на станцію.

Коли вони не повернулися до вертольота в узгоджений час, пілот пішов за ними, щоб перевірити що могло статися, де і виявив з бездиханні тіла.

Смерть одного з них була відразу медиками констатовано, другого співробітника станції оголосили мертвим вже після прибуття в лікарню Мак-Мердо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в південній частині Каліфорнійського затоки, на глибині 3800 метрів американські і мексиканські вчені відкрили нове поле гідротермальних жерл, в якому розміщена екосистема, не схожа ні на одну з раніше зареєстрованих, з безліччю невідомих видів.

Як повідомляв портал "Знай.uа"в Антарктиді останнім часом трапляються дивні події. Звідти вже давно втекли підковані керівники багатьох проектів. Нещодавно на території виявили загадкове випромінювання, що б'є прямо з-під землі.

"Знай.uа" писав, вчені попереджають, що 2019 рік може стати найголовнішим в історії людства, бо глобальне потепління впливає на атмосферні і кліматичні явища. Одним з таких явищ вчені називають Ель-Ніньо. Саме з-за нього майбутній рік може стати найспекотнішим в історії фіксованих метеоспостережень.