У Фастові стали відомі імена і біографії людей, загиблих під час вибуху газу в багатоповерхівці. Одним з них є колишній боєць АТО, снайпер, який повернувся з війни живим у 33 роки, але став жертвою трагедії 14 грудня. Вибух стався в багатоповерхівці по вулиці Садовій.

Хлопця звали Віталій Бабиченко, він був військовим сапером. Воював на окупованій території він двічі, і тільки в листопаді 2018 року повернувся додому.

Сусіди розповідають, що в квартирі, де вибухнув газ, Бабіченко жив один. За словами сусідів, останнім часом колишній снайпер пристрастився до алкоголю, його все частіше бачили п'яним.

Слідство називає основною версією події витік газу. Крім Віталія, загинула і дівчина по імені Сніжана Дем'яненко. У місті зараз траур – приспущені прапори, скасовані розважальні заходи.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім загиблих, при вибуху є і потерпілий мешканець квартири на п'ятому поверсі зламав ногу, впавши з висоти.
Без даху над головою залишилися 17 сімей з постраждалого будинку. Поки що їх вирішено розмістити в лікарнях.

Як раніше повідомляв Знай.uа 14 грудня страшний вибух в місті Фастів Київської області розніс житловий будинок. Як повідомляє Нацполиция Київської області на офіційній сторінці Facebook, вибух стався на четвертому поверсі. На місці працювали рятувальники, швидка допомога та кінологи, допомогти, до нещастя вдалося не всім.

Пізніше рятувальники і поліцейські розкрили пекельні деталі події. Зокрема, те, що из-під завалів дістали тіла молодого чоловіка і дівчини, ймовірно, вагітної. Цим чоловіком якраз і був Віталій Бабиченко, дівчина – Сніжана Дем'яненко.

На місці вибуху в п'ятиповерховому житловому будинку в Фастові Київської області немає слідів горіння газу. Про це розповів технічний директор "Київоблгазу" Руслана Писанка.

"Під завалами дістали тіло молодої жінки ... Повідомила міська влада та рятувальники. Всі. Не хочу більше писати таких новин. Сподіваюся, це все. За інформацією з місця події, станом на 22.00 від вибуху загинули 2 людини - чоловік і жінка", - написала місцева журналістка у соцмережі ...

Офіційної версії причини трагедії поки немає. Експерти ще працюють на місці жахливого інциденту.

Місцеві жителі в коментарях говорять про ймовірного підривника, який мешкав у цьому ж будинку. Сусіди кажуть, що він мав проблеми з психікою, однак служив в зоні АТО. Припускають, що привіз звідти небезпечні боєприпаси.

Також ми писали, що в цьому злощасному будинку виселяють мешканців навіть з вцілілих квартир. Причини не називають. Сімнадцять родин зараз тимчасово перебувають в лікарнях, навіть ті, кому не потрібна медична допомога, а просто тому, що їм ніде жити. Як складеться доля постраждалих далі – невідомо.