У Страсбурзі унаслідок отриманих поранень під час стрілянини у центрі міста померла п’ята людина.

Як пишуть місцеві ЗМІ, загиблий - 35-річний Барто Педро Орент-Нєдзєльські, який мав польське походження. Чоловік провів 5 днів у комі, не приходивши до тями.

Він перебував у епіцентрі стрілянини у супроводі італійського журналіста Антоніо Мегаліцці, який теж раніше помер від отриманих поранень.

теракт у Страсбурзі
теракт у Страсбурзі

13 грудня поліція під час затримання застрелила 29-річного Шеріфа Шекатта, якого звинувачують у тому, що він розстріляв перехожих та поліцейських у центрі Страсбурга.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

теракт у Страсбурзі
теракт у Страсбурзі

У ніч на середу чоловік кілька разів відкривав вогонь з автоматичної зброї у центрі Страсбурга. В результаті теракту 5 людей загинули і 13 було поранено.

Страсбург: що відомо про стрілка за останніми даними копів?

теракт у Страсбурзі
теракт у Страсбурзі

Особу стрільця вдалося встановити: як повідомляє прес-служба федеральної поліції Німеччини, це 29-річний чоловік, який раніше відбував ув'язнення в Німеччині за крадіжку.

теракт у Страсбурзі
теракт у Страсбурзі

У 2012 році чоловік пограбував стоматологічну клініку в місті Майнц і вкрав готівку, поштові марки і золото, яке використовується для виготовлення коронок.

теракт у Страсбурзі
теракт у Страсбурзі

Чотири роки по тому він зробив схоже пограбування - на цей раз його метою стала аптека в місті Енген. У 2016 році суд засудив Шакетта до двох років в'язниці. Через рік він був екстрадований до Франції.

теракт у Страсбурзі
теракт у Страсбурзі

теракт у Страсбурзі
теракт у Страсбурзі

За даними німецької поліції, його вважають радикальним ісламістом. Як повідомив заступник голови МВС Франції Лоран Нуньєс, раніше відносно чоловіка не висувалося звинувачень в тероризмі, однак він пристрастився до ісламського радикалізму, відбуваючи термін у в'язниці.

Дивіться: Страсбург: хто допомагав стрілку

Нагадаємо, винуватця теракту у Страсбурзі застрелили копи. Як повідомляв "Знай.ua", під час протестів "жовтих жилетів" у Франції поліція застосувала сльозогінний газ. Також "Знай.ua" писав, експерти знайшли подільника страсбурзького стрілка.