Минуло два місяці після оприлюднення інформації про голову "військового трибуналу ДНР" Миколу Токаренко. Раніше він очолював районний суд у Горлівці, а тепер судить українських військових. Це почалося ще в березні 2016, але за цей час жодний правоохоронний орган України Токаренко не займався.

Про це у відеоблозі "Чесна політика" повідомив народний депутат Сергій Лещенко.

"Тільки після мого звернення в жовтні 2017 році розпочато кримінальне провадження стосовно діяльності Токаренко. Однак, справу спустили на гальмах. И як з'ясувалося, на це є свої причини!" - сказав Лещенко.

За інформацією ЗМІ, ватажок підрозділу "ДНР" Токаренко має впливового зятя - заступника головного військового прокурора України Анатолія Матіоса!
При цьому, як показує Лещенко, прокурори заявляють, що "в рамках досудового розслідування встановлено, що Токаренко будь-які соціальні виплати не отримує, лінію розмежування за час конфлікту на сході України не перетинав".

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Однак СБУ стверджує, що "громадянин Токаренко Микола Андрійович з 2014 по жовтень 2017 перебував на обліку як внутрішньо яка переміщена особа" і "одержувач пенсії за віком".

За словами Лещенка, про підозру голові "військового трибуналу ДНР" Миколі Токаренку так і не повідомили, а його родич отримав від президента Порошенко чергове підвищення - став генерал-майором юстиції, - сказав Лещенко.

"Подяка за консолідацію церков жодним чином не повинна дозволити Порошенко уникнути відповідальності - як політичної на виборах, так і кримінальної після їх завершення", - підсумував Сергій Лещенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що соратники прем'єр-міністра Арсенія Яценюка приховували у Великобританії "прокладку" державної компанії "УкрГазВидобування".

Як повідомляв портал "Знай.uа", народний депутат Сергій Лещенко, який у п'ятницю, 9 листопада, потрапив в аварію під Києвом, розповів про свій стан.
"Знай.uа" писав, що заявление нардепа Сергія Лещенка про підвищення тарифів для теплової генерації з 1 жовтня та зростанні ціни на електроенергію для українців не відповідає дійсності.