В селі Замагора, в Карпатах, на подвір'я одного з жителів впав метеорит, ледь не спаливши гараж при цьому, про що повідомляє ТСН.

Власник ділянки Богдан зазначив, що шум супроводжувався яскравим світлом. Чоловік вибіг на вулицю і побачив, що його гараж горить. Погасивши вогонь, серед залишків споруди він знайшов камінь вагою більше двох кілограмів. Вивчивши інформацію з Інтернету, Богдан зробив висновок, що камінь може мати космічне походження.

Як пояснює сам Богдан: "Я не міг відразу зрозуміти, що сталося. Камінь був дуже гарячим, і я викинув його в сніг. Через деякий час я зміг розглянути його. Потім в стелі гаража я побачив діру".

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Думка про те, що в маєтку горця може впасти фрагмент літака, відкинули відразу. Журналісти інформаційного видання поспілкувалися з вченими з Технічного університету нафти і газу, в якому підтвердили, що камінь дійсно є метеоритом.

Знахідка виявилася хондритом – одним з найбільш поширених типів кам'яних метеоритів. Вчений зазначив, що в його складі є нікель і він, незважаючи на малий розмір, має велику вагу.

Зараз знахідку відправили в музей гуцульської магії. Богдан переконаний, що метеорит впав саме в Карпатах не випадково.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що легендарна болгарська сліпа провидиця Ванга ще при житті побачила безліч катаклізмів, які в подальшому збулися. Як йдеться в її прогнозах, Дональд Трамп в 2019 році ризикує обзавестися серйозними проблемами зі здоров'ям, які приведуть чинного президента США до глухоти. А ось президент Росії Володимир Путін піддасться нападу з боку когось із його групи безпеки, але чим вона закінчиться, невідомо.

Як повідомляв портал "Знай.uа": вченими встановлено, що стародавні люди малювали на стінах не тільки сузір'я, але навіть ефект, викликаний коливаннями земної осі, а також метеорні потоки.

ТакожЗнай.uа" писав, що американський фермер десятки років підпирав двері на своїй фермі метеоритом. Коли він дізнався, що саме являє собою камінь, а також яка його вартість, здивуванню чоловіка не було меж.