У середу, 2 січня, в Сумах близько 16:00 в будинку по вул. Супруна обірвався ліфт, в результаті чого померла маленька дитина. На даний момент на місці працюють правоохоронці. Про це стало відомо з повідомлення сайту міста Суми.

Літній чоловік, повертаючись з прогулянки, завіз коляску з 3-місячним немовлям у ліфт. Він вийшов на 9 поверсі першим, щоб вивезти коляску. Але ліфт різко обірвався і впав у шахту разом з коляскою. На жаль, медики не змогли врятувати дитину і, прибувши на місце трагедії, зафіксували його смерть.

Сумська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом загибелі дитини. Відомості до Єдиного реєстру внесено 2 січня 2019 по 1 ч. ст. 119 (вбивство з необережності) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Досудове слідство доручено слідчим Сумського відділу поліції.

Зараз тривають першочергові слідчі дії, вилучається необхідна документація з метою встановлення осіб, відповідальних за технічну придатність та експлуатацію ліфтів у зазначеній багатоповерхівці. Хід слідства перебуває на контролі прокуратури Сумської, повідомив керівник Сумської місцевої прокуратури Валерій Могильний.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Слід зазначити, що в області ще 31.01.2017 до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні директора ТОВ «Міськсумиліфт» та директора ТОВ, які заволоділи бюджетними коштами в сумі 325 тис. грн., виділеними на капітальний ремонт ліфтів.

Директор ТОВ «Міськсумиліфт» обвинувачується у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 і ч. 2 ст. 209 КК України, керівник ТОВ - за ч. 4 ст. 191 і ч. 2 ст. 209 КК України. Триває судовий розгляд.

Нагадаємо, що на Миколаївщині в результаті ДТП загинуло вісім осіб, серед яких троє дітей і двоє травмовано.

Як повідомляв портал Знай.uа, незважаючи на те, що в Новий рік і на Різдво на вулицях міста патрулювала велика кількість силовиків, у новорічну ніч Україну сколихнуло кілька вбивств.

Також портал Знай.uа писав, що у новорічну ніч в Харкові біля одного з житлових будинків піротехнічними засобами було травмовано чоловіка.