Український солдат потрапив у полон.

Бойовики "ДНР" опублікували відео з полоненим бійцем 128-ї бригади Андрієм Качинським.

На ньому він розповідає про себе, свою сім'ю і службу. Зокрема, чоловік розповів, що йому 35 років, що він родом з Рівненської області. Як військовий потрапив у полон, він не говорить, зате стверджує, що "тут його не б'ють", а на службі били.

Прес-служба 128-ї бригади підтвердила, що на відео дійсно їхній військовослужбовець.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Ми розуміємо, що ці пояснення отримано під тиском, і жодним чином не засуджуємо його за це. Понад те, наголошуємо, що він не може відповідати за свої слова", - заявили військові.

Вони підкреслили, що бригада робить усе можливе для якнайшвидшого повернення бійця додому. До цього процесу залучено міжнародні організації. Близьким Андрія Качинського надається всебічна підтримка

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованому Донбасі українській армії тепер значно легше буде впоратися із ворогом. Все тому, що противник сам себе нищить, причому без зброї. Мова йде про головну "хворобу "ДНР" – тотальний алкоголізм. Пияцтво, як і очікувалося, найбільше вдарило по ним на новорічні свята. Хоча відкупорили пляшки бойовики значно раніше.

Як повідомляв портал "Знай.ua", " "Не знаю, як довго триватиме ця дурна ситуація – стріляти в людей, з якими примушують жити разом! Люди повинні зрозуміти, що їм все-таки треба бути з тими, з ким жити далі. І тоді можливий чеченський варіант – українські збройні сили об’єднуються з “арміями” “ЛНР-ДНР” і виганяють росіян", - резюмував експерт.
Також "Знай.ua" писав, що після окупації проблеми з мобільним зв'язком у Горлівці вже стали звичними. Бойовики "ДНР" і окупаційна "влада" продовжують робити все, щоб зруйнувати залишилися вишки мобільного зв'язку. В першу чергу руйнуються вишки, розташовані ближче до лінії бойових дій, де знаходяться позицій ЗСУ. Виявляється, вишки руйнуються не тільки для створення проблем зі зв'язком, а через те, що в обладнанні багато кольорових металів, які можна продати за солідні гроші.