Харківські правоохоронці затримали двох чоловіків 26 і 30 років, яких підозрюють у розбійних нападах.

Цю інформацію повідомили в Головному управлінні Нацполіції в Харківській області.

У перший день 2019 року ця парочка напала на 41-річну жінку. Вони побили її та відібрали мобільний телефон і кільце. Через пару днів від їхніх рук постраждав 33-річний чоловік. Його теж побили, відібрали мобільний телефон та особисті речі.

У затриманих вилучили речові докази. За даним фактом відкрито кримінальне провадження ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України. Санкція статті передбачає покарання від 7 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Нагадаємо, в Києві на вулиці побили авіаконструктора заводу "Антонова" Віктора Ковальського. За словами потерпілого, його побили п'ятеро, зокрема, нібито двоє поліцейських, бо подумали, що він – валютний шахрай, який обдурив одного з нападників. Про це повідомляє ТСН.

81-річний Ковальський працює авіаконструктором і є одним з творців Ан-74 і знаменитої "Мрії". Того вечора Віктор повертався з роботи і виходив з метро Шулявська. Раптом підбіг чоловік та вхопив його за руку.

"Він говорить: "Прикурити". Я кажу: "Я не курю". Запальнички немає - відпусти. Тут же, як я сказав, відпусти, хотів вирватись, на мене посипалися удари ззаду і по голові", - розповів конструктор.

81-річного чоловіка били троє, а потім до них приєдналися поліцейські. Зазначимо, що свідки запам'ятали номер патрульної машини – 4435. На Ковальського наділи наручники і посадили в машину. Тільки коли порвали його портфель і подивилися, що там, зрозуміли, що схопили не того. Тоді і розкрилися мотиви нападу. Свідки розповідають: на авіаконструктора вказав невідомий в червоній куртці. Він же привів з собою приятелів і поліції, які запідозрили, що потерпілий валютний шахрай.

Як повідомляв портал Знай.uа, у середу, 2 січня, учасника шоу "Голос" Джейка Бенсона визнали винним у нападі на його тепер уже колишню дівчину.

Також портал Знай.uа писав, що у Запоріжжі поліцейські затримали хулігана, який кинув петарду біля машини місцевого жителя, а потім, у відповідь на зауваження, вистрілив у ногу чоловікові.