У Закарпатській області інспектор прикордонної служби намагався з'їсти хабар, який отримав. Він за гроші допомагав контрабандистам вивозити товар з України в ЄС. Його затримали під час отримання грошей, однак чоловіків спробував "врятуватися" і проковтнув купюру.

Про це йдеться в повідомленні Національної поліції України в Закарпатській області.

"Оперативники управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Львів та прокурори військової прокуратури Західного регіону України затримали інспектора прикордонної служби під час одержання ним останньої частини неправомірної вигоди", - йдеться в повідомленні.

Інцидент стався на пункті пропуску Лужанка. Прикордонник допомагав місцевим контрабандистам перевозити тютюнові вироби з України в країни Євросоюзу. Він повинен був отримати частину хабара у розмірі 200 доларів США у середу, 9 січня.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Поліція затримала чоловіка на "на гарячому". Після чого інспектор спробував з'їсти купюри. На даний момент прикордонник затриманий і по цій справі проводяться процесуальні заходи.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у справі Зайцевої розгорівся новий скандал, який цього разу стосується автошколи, де вона отримала водійські права:хабар на хабарі та липові посвідчення.

Як повідомляв "Знай.uа", у Полтаві правоохоронці затримали посадовця, який вимагав хабар. Його спіймали під час отримання грошей.

Також "Знай.uа" писав, українських топ-чиновників спіймали за нахабні махінації з кораблями.