У Полтаві правоохоронці затримали посадовця, який вимагав хабар. Його спіймали під час отримання грошей.

Про це повідомила прес-служба департаменту захисту економіки Нацполіціі.

"Чиновник мав важелі впливу, щоб чинити перешкоди у господарській діяльності товариства: у разі, якщо підприємець хоче безперешкодно виконувати роботи за договором і отримати кошти за їх виконання, йому необхідно надати 220 тис. гривень "відкату", - повідомили правоохоронці.

Затриманим виявився головний спеціаліст газопромислового управління "Полтавагазвидобування" під час отримання ним частини неправомірної вигоди. Поліція затримала чиновника в одному з ресторанів міста.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Правоохоронці вилучили у чиновника 50 тисяч гривень. Затриманому посадовцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, зокрема прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою. На даний час проводяться невідкладні слідчі дії, фігуранта затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Нагадаємо, що нещодавно Вселенський патріарх Варфоломій видав несподіваний жарт про те, що за автокефалію української православної церкви він узяв хабар шоколадом і цукерками з фабрики Петра Порошенка. За словами Варфоломія, український президент в знак подяки за автокефалію "надіслав в Константинополь цукерки і шоколад зі своєї фабрики".

Як повідомляв "Знай.uа", суд вирішив долю кривдників українського героя: жорстке покарання дізналася вся країна.

Також "Знай.uа" писав, українських топ-чиновників спіймали за нахабні махінації з кораблями.