У четвер, 10 січня, пішов з життя колишній головний художник Києва Георгій Куровський.

Про це повідомив екс-мер столиці Леонід Косаковський.

Зокрема, він розповів, що отримав дуже сумну звістку про смерть автора однієї з найвизначніших скульптур сучасного Києва.

"Отримав сумну звістку. Пішов з життя Георгій Куровський – колишній головний художник міста. Світла йому пам’ять, нехай спочиває з миром", – написав він.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Варто відзначити, що Георгій Куровський був архітектором та доцентом Київського національного університету будівництва і архітектури. Саме він став одним з авторів скульптури архангела Михаїла, що розташовувалась на Майдані Незалежності.

На данний момент відому скульптуру перевезли у Донецьк, де встановили поблизу Свято-Преображенського собору з 2002 році.

Крім того Куровський раніше заявив, що вулиці Києві розташовуються таким чином, щоб з висоти пташиного польоту можна було розгледіти "обличчя" столиці.

Трохи пізніше відкриття Куровського повністю підтвердили фотографії зроблені із супитника. Зі знімків були видалені забудова і рослинність і в результаті проявився голий рельєф Києва, який нагадував людську голову.

Разом з тим варто відзначити, що помер один із провідних політиків СРСР Анатолій Лук'янов. Він був останнім головою Верховної Ради СРСР і пішов з життя на 89 році.

Точну причину його смерті поки не називають. Лук'янов увійшов в історію як останній голова Верховної Ради СРСР. Крім того, пізніше він був депутатом Держдуми РФ.

Політиr народився 7 травня 1930 року, в Смоленську. Він закінчив МГУ, працював юрисконсультом в Угорщині і Польщі, був членом ЦК КПРС і кандидатом у члени Політбюро. У період з березня 1990 рік по вересень 1991 року обіймав посаду голови Верховної Ради СРСР. На цій посаді він змінив Михайла Горбачова, якого обрали президентом СРСР.

Політичний діяч спочатку працював разом з єдиним президентом СРСР Михайлом Горбачовим, а пізніше виступав в якості його опонента.

З серпня 1991 по грудень 1992 року Лук'янов перебував під вартою у справі ГКЧП. При тому, що сам він не входив до складу комітету, його все ж заарештували у цій справі. Сам він пояснював це так тим, що "Горбачов і Єльцин боялися, що, якщо V З'їзд народних депутатів СРСР проведе він, депутати можуть звести нанівець всі результати серпневої перемоги демократії. З 1993 по 2003 роки Лук'янов був депутатом російської Держдуми.

Нагадаємо, помер легендарний музикант.

Як повідомляв "Знай.ua", у Полтаві помер підліток, якого збила мажорка.

Також "Знай.ua" писав, що помер творець "Міміно" і "Кін-дза-дза".

У Полтаві після двох місяців у комі, не приходячи до тями, помер 15-річний Артем Левченко