Одеські правоохоронці розпочали офіційне розслідування через отримання неправомірної вигоди працівниками в'язниці.

Про це повідомили в прокуратурі Одеської області.

Зокрема, у ході розслідування було встановлено причетність до низки злочинів посадових осіб пенітенціарної служби.

Так, у злочинній схемі був задіяний один з керівників Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції, а також два представники керівництва Голопристанської виправної колонії № 7 і Дар'ївської виправної колонії № 10.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Відзначається, що перелічені посадовці налагодили незаконну схему із закупівлі за завищеними цінами деревини у підприємця.

За даними слідства, після поставки лісу на територію цих установ, посадові особи поділяли між собою різницю завищеною вартістю від дійсної ціни товару.

Всього в цій змові вони отримали 62,5 тисячі гривень і планували отримати ще 33 тисячі гривень.

Разом з тим варто відзначити, що в українській столиці розгорається черговий міжнародний скандал. Так, у Києві двоє громадян Мексики поскаржилися, що посольство України в їх країні вимагає винагороду за надання візи.

У свою чергу у відомстві Клімкіна заявляють, що згаданий скаржниками внесок є виключно добровільним. Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

За інформацією журналістів, дані про сумнівні грошові збори надійшли до них безпосередньо від мексиканців, яким довелося заплатити ці кошти, щоб легально опинитися на території нашої країни.

Один з чоловіків, адвокат Карлос Едуардо Сото Тревіно заявив, що в українському посольстві в Мексиці консул перед рішенням візових питань нібито вимагає здати гроші на потреби української армії.

"Тричі, коли я звертався за візою, коли процес починався, вони показували такий аркуш, на якому написано лист, і він просить вас написати аналогічний, де йдеться про те, що ви робите благодійний внесок у розмірі 80-100 доларів в руки консула або комусь іншому в посольстві, і тоді ви отримаєте візу. Звичайно, за візу сплачується окремо", - розповів мексиканець.

Сото розповів, що візові питання вирішує консул Ганна Пророк. За його словами, кожен раз віза коштувала йому по сто доларів, а сума внеску - не менше 80 доларів.

Нагадаємо, прикордонник погорів на хабарі, а докази вирішив з’їсти.

Як повідомляв "Знай.ua", на Одещині погорів полковник поліції.

Також "Знай.ua" писав, що у Харкові відпустили копів-садистів.

У Луцьку на хабарі затримано керівника Волинського управління внутрішньої безпеки поліції