Навколо скандального суду над поліцейськими, які били та грабували людей у харківському метро, розгорівся справжній ажіотаж.

Про це розповів у своєму відеоблозі "Право на правду" журналіст Дмитро Гнап.

Варто нагадати, що два місяці тому в Харкові сталася жахлива історія. Прокуратура та Департамент внутрішньої безпеки поліції затримали шістьох поліцейських, які займалися катуванням та вимаганням хабарів на одній зі станцій харківського метро.

У метро
У метро

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Журналіст нагадав, що тоді прокурори оприлюднили відео з камери спостереження на якому видно, як поліцейські б’ють і знущаються над громадянами, вимагають хабарі і погрожують штрафами.

Гнап відзначає, що в жовтні цю банду перевертнів затримали, а прокурори заявили, що копам загрожує до десяти років за гратами. Суд вирішив всіх їх заарештувати і відправити до СІЗО на період слідства. Чотирьох з шести поліціянтів одразу звільнили з органів.

"Але минуло якихось два місяці, пристрасті навколо цієї історії вляглися і заарештовані перевертні вийшли на волю. Суд відпустив їх під заставу в 140 тисяч гривень з кожного, яка і була внесена невідомими благодійниками. Більше того, один із поліцейських навіть подав позов щодо незаконності свого звільнення через цю історію і хоче поновитися на посаді. А також, як завжди буває в таких випадках, ще й вимагає виплатити йому зарплатню за час звільнення", – розповів Гнап.

Проте журналіст майже не сумнівається в тому, що екс-поліцейському це вдасться, і що "оновлений переатестований суд стане на його бік".

поліція
поліція

"А відтак, не варто дивуватись, що такі випадки продовжуватимуться", – додав Гнап.

Нагадаємо, у Харкові апеляційний суд прийняв рішення відпустити з СІЗО під заставу п'ятьох поліцейських, підозрюваних у жорстокому побитті пасажирів міського метрополітену, а також у вимаганні хабарів.

суд
суд

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Підозрювані внесли заставу, який склав 140 тисяч гривень за кожного.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Харківська обласна прокуратура опублікувала відео, на якому затримуються підозрювані у корупційних злочинах на неодноразовому побитті громадян підземки.

Також Знай.ua писав про те, що в національну поліцію надійшов виклик, що в Харкові невідомий чоловік наніс ножем легкі тілесні ушкодження 13-річній дитині.