У Харкові апеляційний суд прийняв рішення відпустити з СІЗО під заставу п'ятьох поліцейських, підозрюваних у жорстокому побитті пасажирів міського метрополітену, а також у вимаганні хабарів.

Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Підозрювані внесли заставу, який склав 140 тисяч гривень за кожного.

Четверо поліцейських раніше звільнили зі служби, а у відношенні інших тривають службові перевірки.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

У прокуратурі повідомляють, що рішення суду про звільнення підозрюваних оскарженню не підлягає.

Але прес-секретар прокуратури Віта Дубовик зазначає, що правоохоронці можуть впливати на свідків та потерпілих.

При цьому не всі потерпілі зверталися за допомогою. «Це люди, які з самого початку боялися цих правоохоронців, навіть не спробували захистити себе законним способом», — сказала Дубовик.

За її словами, в ході одного з засідань з розгляду апеляції суд не заслухав доводи прокуратури - просто не викликав прокурорів на засідання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на станції Мукачево з туалетного приміщення поїзда під час конвоювання з міста Дніпро утік громадянин "В" — житель села Чернотисово Виноградівського району, якого звинувачують за статтею умисне тяжке тілесне ушкодження", — кажуть в повідомленні. Відомо, що в даний момент силами поліції був задіяний план "Сирена", злочинця шукають.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в одній з популярних торгівельних мереж супермаркетів знайшли мертву людину. Інцидент стався ще в четвер, 20 грудня у місті Черкаси в районі Митниці.

"Знай.uа" писав, що у Харкові співробітник охоронної поліції застрелив покупця, який надкусував товар і відмовлявся за нього платити. Хлопця, якого вбили, звали Нікіта Комар. Невтішна мама не збирається залишати співробітника охоронної поліції безкарним і заявляє, що її син тікав, а не нападав. За словами матері Микити, її син був убитий пострілом в упор.