У Німеччині активісту Олегу Михайлику зробили операцію, в результаті якої разом з кулею довелося видалити частину легені.

Про це Олег Михайлик повідомив в Facebook.

За його словами, операція виявилася набагато складнішою, ніж раніше очікувалося.

"Куля була дуже глибоко в тканини легені і ще прикрита аортою. Саме цю аорту куля розірвала після пострілу, що призвело до великої втрати крові і клінічної смерті. А операція тривала замість запланованих 2-х годин майже 5", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Наголошується, що саме тому німецьким лікарям довелося розкривати грудну клітку і видаляти частину легені разом з кулею. А операція тривала майже п'ять годин замість запланованих двох.

"Зараз вже все добре. Але мені доведеться залишитися в клініці в Мюнхені довше. Навіть я ще в катетерах, але температура трохи спала. Тому вирішив одразу написати для тих, хто за мене переживає та хвилюється. Приємно виявилось, що таких людей дуже багато", – повідомив Михайлик.

"Ще раз дякую тим одеським лікарям, які врятували мені життя та реанімували. Після операції я ще раз зрозумів, що тільки їх професіоналізм зробив зі мною яскраве чудо. Надавши мені можливість жити далі", - додав активіст.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині активісту Олегу Михайлику зробили операцію і дістали кулю з легкого, якої він був поранений.

Нагадаємо, Україну шокувала новина про жорстокий напад на одеського активіста Олега Михайлика.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політолог Андрій Золотарьов вважає, що напади на активістів є частиною плану зі звільнення Геннадія Труханова з поста градоначальника Одеси. Про це експерт пише на своїй сторінці в "Фейсбук", повідомляють "Українські Новини".

Також Знай.ua писав про те, що вслід за Михайликом у Одесі підстрелили іще одного активіста: перші подробиці.