У середу, 23 січня, стало відомо про нові обшуки населення окупантами у анексованому Криму.

ФСБ Росії
ФСБ Росії

Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

У повідомленні йдеться, що в Сімферополі у мікрорайоні проживання кримських татар Фонтани в будинку на вулиці Емель проходить обшук.

Обшук проходить в будинку, де проживає сім'я кримських татар (глава будинку - Енвер, дружина Сейранов, їхні діти). Сусіди характеризують сім'ю лише з позитивного боку, знають один одного та товаришують вже багато років.

Популярні новини зараз
Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За словами сусідів, обшук почався близько 6 ранку і триває досі.

Публічних коментарів співробітників російських силових структур з цього приводу немає.

Варто нагадати, що після анексії в Криму російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, нібито підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Нагадаємо, у п'ятницю, 11 січня, стало відомо про масові обшуки окупантами кримських татар у селищі міського типу Роздольне.

ФСБ
ФСБ

Про це повідомляє громадська ініціатива "Кримська солідарність".

Активісти розповідають, що в Роздольному здійснюються "слідчі" заходи в будинках кримських татар Ернеста Алієва і Сервера Бариева.

У громадській організації повідомляють, що Барієв – зубний технік, а Алієв – будівельник.

Як повідомляв раніше Знай.ua, судилище у так званому Кримському суді над українцями навряд чи можна назвати хоча б частково законним, про що яскраво свідчать останні перипетії у справі.

Фігуранти "справи українських диверсантів" Володимир Дудка та Олексій Бессарабов закінчили представляти "суду" свої заяви про фальсифікації слідства.

суд
суд

Про це повідомляє видання Крим.Реалії з посиланням на відповідну інформацію адвоката Сергія Легостова.

Також Знай.ua писав про те, що в окупованому Криму російські силовики припинили незаконну кримінальну справу проти кримськотатарського активіста Ісмаїла Рамазанова.