У четвер, 24 січня, у Дніпрі стало відомо про шокуючу причину смерті 92-річного пенсіонера.

пенсіонер
пенсіонер

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що помер учасник Другої світової війни Олексій Кирилович Полянчиков, 1927 року народження. В кінці минулого року йому, лежачому ветерану, за яким доглядала стара дружина, відключили газ.

опалення
опалення

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Про це в соцмережі повідомила журналіст Любов Бурлакова. Цинізм полягає у тому, що відключення зробили не за борги - їх у ветерана не було. Борги були у сусіда, тому газ відключили по всьому стояку.

"Звернення в "Дніпрогаз" і міськраду Дніпра і особисто, і офіційним запитом від телеканалу нічого не змінили, - наголошується в повідомленні. - По стояку газ так і не включили. Це Тополь-1, будинок 25. Сусіди допомагали, як могли, каші навіть їм варили і приносили. Загалом, відмучився чоловік. Сумно, що в таких умовах доживав свій вік учасник бойових дій. Кинутий державою і ображений бездушним газовим монстром ", - написала журналістка.

Нагадаємо, в системі оплати за послуги ЖКГ в Україні нововведення.

Комуналка
Комуналка

Тепер українцям потрібно буде оплачувати рахунки за воду та опалення не тільки за показами загальнобудинкового лічильника, але і з урахуванням показань квартирних вузлів обліку.

Про це в середу, 23 січня, сказано в Методиці розподілу між споживачами обсягів спожитих в будівлі комунальних послуг, затверджену Міністерством регіонального розвитку, передає Бізнес.Медіа.

Як повідомляв раніше Знай.ua, платіжки з завищеними тарифами на газ, які прийшли споживачам в січні, є незаконними, платити по ним не потрібно.

комуналка
комуналка

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, Андрій Рева уточний, що українці можуть не платити лише, якщо мова йде про абонентів, у яких не встановлені лічильники, а газ використовується для приготування їжі.

Андрій Рева
Андрій Рева

Також Знай.ua писав про те, що експерти розповіли, як можна зекономити на теплі в домі.