В системі оплати за послуги ЖКГ в Україні нововведення. Тепер українцям потрібно буде оплачувати рахунки за воду та опалення не тільки за показами загальнобудинкового лічильника, але і з урахуванням показань квартирних вузлів обліку. Про це в середу, 23 січня, сказано в Методиці розподілу між споживачами обсягів спожитих в будівлі комунальних послуг, затверджену Міністерством регіонального розвитку, передає Бізнес.Медіа.

Комуналка
Комуналка

Тепер, якщо дані про показання лічильника, зняті виконавцем розподілу і передані споживачем, відрізняються, для розподілу будуть використовуватися ті дані, які зняв постачальник послуги.
А у випадку, якщо показники загальнобудинкового лічильника сильно відрізняються від сумарних показників квартирних лічильників, решту суми розподілять між всіма мешканцями будинку. Так, наприклад, якщо сусід занижує реальні показники, іншим мешканцям будинку доведеться оплачувати цю різницю зі своєї кишені.

комуналка
комуналка

Також тепер українцям потрібно буде платити не тільки за обігрів квартири, але і за опалення в місцях загального користування - тамбури, сходи. А якщо будинок облаштований паркінгом, то мешканцям потрібно буде оплачувати опалення і за нього.

комуналка
комуналка

Раніше повідомлялося, що українці в 2019 можуть отримати компенсацію за компослуги.

Про це повідомила голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг Оксана Кривенко.

Популярні новини зараз
Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Додамо, в Києві подорожчало опалення на 22% після підняття цін на блакитне паливо.

Нагадаємо, з 1 сячня 2019 стартувала монетизація субсидій. українцям пояснили, як їм отримати кошти і хто має першочергове право.

Як повідомляв раніше Знай.uа, стало відомо, на скільки зросла вартість компослуг в новому році для населення і різних організацій.

Знай.uа писав, що у 2018 році значним ударом по сімейному бюджету укранців стало подорожчання газу. Однак це не найбільша біда, в наступному році слід готуватися до нових ударів, зокрема, блакитне паливо знову подорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ і виростуть ціни на інші послуги і продукти.