Вже з 1 січня вступили у дії нові тарифи на опалення та гарячу воду.

Про це повідомляє "Хвиля".

У НКРЕКУ також відзначили, що затвердили нові ще 10-11 грудня 2018 року.

Крім того керівник НКРЕКУ відомства розповіла, що підвищення тарифів пов'язане виключно з рішенням уряду про підвищення тарифів на газ. При тому що саме газ займає понад 76% у ціні виробництва теплової енергії.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Проте Кривенко тут же додала, що нові тарифи не перевищуватимуть розмір підвищення цін на газ для населення, що становить 23,5%.

Наразі вже відомо, що тариф "Київтеплоенерго" на виробництво тепла для столиці виріс на 22,7%. Для релігійних організацій тариф підвищено на 105,8%. Однак для бюджетних організацій тариф знижено на 17,1%, для інших на 17,1%.

Разом з тим варто відзначити, що вже настало 1 січня 2019 року, а це означає, що в силу вступила постанова Кабінету Міністрів України про надання житлових субсидій населенню в грошовій формі.

На першому етапі участь у монетизації пільг і субсидій будуть приймати сім'ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави буде надходити на їхній персональний аккаунт в "Ощадбанку". Банк буде розраховуватися за субсидіанта з постачальниками комунальних послуг та інформувати громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидії або пільги вже багато років, в тому числі користується допомогою у літній період.

А з 1 жовтня 2019-го запрацює повномасштабна монетизація пільг, коли кожен одержувач житлової субсидії буде отримувати за результатами опалювального сезону готівкою все, що було зекономлено.

В "Ощадбанку" буде відкриватися автоматично рахунок на кожного одержувача субсидії.

Кожен субсидіант буде мати особистий кабінет, де можна буде відстежити інформацію про розмір нарахованої допомоги, перелік комунальних послуг, які оплачені за рахунок субсидії, залишок коштів.

Жодних комісій від субсидіантов і пільговиків за обслуговування їх персональних облікових рахунків "Ощадбанк" приймати не буде.

Нагадаємо, нові податки на посилки змусять українців забути про інтернет-шопінг.

Як повідомляв "Знай.ua", кабельне виявиться не по кишені українцям.

Також "Знай.ua" писав, що українців кошмарять новим податком на посилки.

Новий тариф на газ: наслідки і кому допоможуть грошима