Вартість залізничних квитків в Україні в 2019 році істотно зросте. "Укрзалізниця" має намір підвищити тарифи як для пасажирських, так і вантажних перевезень, відповідна інформація міститься в пояснювальній записці до консолідованого проекту фінансового плану "Укрзалізниці" на 2019 рік.

Згідно з документом, з 1 квітня 2019 року тарифи на перевезення пасажирів зростуть на 12% з 1 жовтня ще на 12%. Варто відзначити, що проїзд у приміських поїздах не подорожчає.

Також відомо, що з 1 квітня заплановане підвищення тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні в середньому на 13-21% в залежності від категорії поїзда і типу вагона.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

В документі йдеться, що протягом 2019 року "Укрзалізниця" має намір перевезти 201 млн пасажирів, що більше на 0,2% більше ніж у 2018 році.

Ціни на перевезення будуть підвищуватися 4 рази протягом 2019 року з 1 квітня - на 2,5%, з 1 липня - на 5% і з 1 жовтня - на 7,5%. В кінцевому підсумку зростання тарифу складе 16,6%.

За словами голови держконцерну Євгена Кравцова, документом передбачено зростання заробітних плат залізничників, при цьому він не зміг сказати на який відсоток вони виростуть.

Євген Кравцов

Нагадаємо, з неділі 16 грудня в "Укрзалізниці" анонсували запуск нового потягу сполученням Запоріжжя – Дніпро – Ужгород. Цю інформацію повідомив виконуючий обов'язки голови підприємства Євген Кравцов на своїй сторінці Facebook.

Відомо, що "нічний експрес" №3/4 вирушить у свій перший рейс 16 грудня.

"Новий маршрут стане потужним імпульсом для розвитку туристичної України. Поїзд, наприклад, буде зупинятися у Львові, Воловці та на станції Мукачево. Вагони в цьому повідомленні пройшли капітально-відновлювальний ремонт, а графік складений з урахуванням побажань пасажирів".

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", "Укрзалізниця" запускає новий маршрут на радість заробітчанам.

Також "Знай.uа" писав про те, що Укрзалізниця пустить додаткові святкові поїзда.