Стало відомо, що з 1 січня 2019 року в Україні значно подорожчали послуги платних телевізійних сервісів, включаючи кабельне телебачення, IPTV і інші технології. Про це повідомила Асоціація правовласників та постачальників контенту.

Так, згідно з інформацією Державної служби статистики за перше півріччя 2018 року, середній обсяг реалізованих послуг на одного абонента кабельного телебачення, цифрового у тому числі, в Україні становив близько 72 грн.

Варто відзначити, що буквально в найближчі дні абонентська плата може зрости на 15–40% залежно від регіональних особливостей, набору телевізійних каналів і різних економічних показників діяльності провайдерів.

Крім того, мінімальні тарифи за доступ до пакетів тільки з українськими телеканалами після підвищення можуть становити приблизно 56–70 грн, в залежності від регіону.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

При цьому, скоріш за все, тарифи будуть набагато вище, ніж у 2018 році. Вся справа в тому, що провайдерам доводиться витрачати значні кошти на закупівлю прав на ретрансляцію іноземних розважальних телеканалів, щоб зацікавити абонента і створити додаткову цінність телевізійної послуги в порівнянні з безкоштовною ефірною цифрою.

Також підвищення пов'язане зі збільшенням плати за використання прав на інтелектуальну власність виробниками українського контенту і з необхідністю підвищення заробітної плати працівникам, плати за електроенергію тощо.

Нагадаємо, що у 2019 році один із найпопулярніших в Україні інтернет-провайдерів "Воля" планує підвищити вартість послуг. Цю інформацію повідомив комерційний директор компанії Михайло Дмитриченко.

Як повідомляв портал Знай.uа, у 2019 році слід готуватися до нових ударів, зокрема, блакитне паливо знову подорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ і виростуть ціни на інші послуги і продукти.

Також портал Знай.uа писав, що у 2018 році зарплати на українському ринку праці збільшилися в середньому на 25-30%. Експерти вважають, що в 2019 році ця тенденція продовжиться.