У 2018 році значним ударом по сімейному бюджету укранців стало здорожчання газу. Проте це не найбільша біда, у наступному році слід готуватися до нових ударів, зокрема блакитне паливо знову здорожчає, піднімуться тарифи ЖКГ та зростуть ціни на інші послуги та продукти.

Комуналка

Тут мало приємного і це не схоже на новорічну казку, але вже з першого січня в середньому по країні вони зростуть на 18%. У Києві, наприклад, на 22%, в Дніпрі або в Харкові – на 18%, у Львові – на 19%. Тарифи вже затвердила Нацкомісія з регулювання енергетики.

Навесні прогнозують здорожчання блакитного паливана на приблизно 15%. Також піднімуться тарифи на гарячу воду.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Ціни на продукти

Експерти прогнозують, що ціни на популярні продукти практично не зміняться. Якщо і бдуть дорожчати, то повільніше, а доходи українців збільшіться.

І в цілому продукти подорожчають не більше ніж на 10%. При тому, що зросте мінімальна і середня зарплата.

Зарплати та пенсії

Ріст зарплат, пенсій та інших соцвиплат - все це результат виборів. Влада буде робити все, щоб у громадян складалося враження, що в країні все добре і стабільно.

Але ціною такого видимого благополуччя стоятиме уповільнення зростання економіки, відсутність потрібних реформ, подорожчання і недоступність кредитів для бізнесу.

За словами експертів, можуть закриватися підприємства, не витримавши конкуренції, а це потягне за собою ще більше безробіття.

Акциз

Погані новини для тих, хто курить. Тютюнові вирби у наступному році можуть здорожчати на третину. Уже з першого січня він підвищується на двадцять відсотків.

До того ж, акциз на цигарки зростатиме і надалі, приблизно на 20% і так щонайменше до 2015 року.

Телебачення та інтернет

У наступному році суттєво може зрости вартість кабельного телебачення – на 15-40%.
Інтернет також здорожчає від 20 до 80%.

Нагадаємо, в Україні різко здорожчали соціальні ліки.

Як повідомляв раніше Знай.ua, безробітних українців чекає сюрприз, але пощастить не всім.

Також Знай.ua писав, що майбутніх студентів чекають зміни в 2019 році під час вступу до ВНЗ.