Вже настало 1 січня 2019 року, а це означає, що в силу вступила постанова Кабінету Міністрів України про надання житлових субсидій населенню в грошовій формі, передає "ХВИЛЯ".

На першому етапі участь у монетизації пільг і субсидій будуть приймати сім'ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави буде надходити на їхній персональний аккаунт в «Ощадбанку». Банк буде розраховуватися за субсидіанта з постачальниками комунальних послуг та інформувати громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комуналку.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидії або пільги вже багато років, в тому числі користується допомогою у літній період.

А з 1 жовтня 2019-го запрацює повномасштабна монетизація пільг, коли кожен одержувач житлової субсидії буде отримувати за результатами опалювального сезону готівкою все, що було зекономлено.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

В "Ощадбанку" буде відкриватися автоматично рахунок на кожного одержувача субсидії.

Кожен субсидіант буде мати особистий кабінет, де можна буде відстежити інформацію про розмір нарахованої допомоги, перелік комунальних послуг, які оплачені за рахунок субсидії, залишок коштів.

Жодних комісій від субсидіантов і пільговиків за обслуговування їх персональних облікових рахунків «Ощадбанк» приймати не буде.

Нагадаємо, збільшення мінімальної зарплати і пенсій, нові правила постачання послуг ЖКГ і субсидії "живими" грошима - на всі зміни слід чекати вже після Нового року. Також в Україні по-новому будуть перевіряти бізнес і реєструвати безробітних.

Держбюджету України на 2019 рік передбачає розмір мінімалки в 4173 гривні. Це на 12% більше від нинішніх 3720 гривень. Тобто мінімальна зарплата з Нового року зросте на 447 гривень. Тому для всіх, у кого заробітна плата вираховується з прив'язкою до "мінімалки" – дохід зросте.