Теплі квартири, а суми в платіжках мінімальні - ось найбільша мрія більшості простих українців цієї зими. І це цілком реально. Експерти розповіли, як можна зекономити на теплі в домі.

Про це пише "Сьогодні".

Платити за опалення втричі менше – реально! Тих, хто економить на теплі, стає все більше. Люди скористалися так званими "теплими кредитами" – утеплили приміщення, замінили труби і поставили сучасне обладнання. Частину матеріалів оплачує держава.

Батареї харків'янки Вікторії ледь теплі, але незважаючи на це – в квартирі нормальна комфортна температура в 22 градуси. Раніше перезимувати у власній квартирі для неї було важким випробуванням – температура вище 15-ти градусів не піднімалася.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

комуналка

"Було 15-14, коли треба було спати в трьох шкарпетках, в чотирьох светрах, ховатися під двома ковдрами", – зізнається жителька утепленого будинку Вікторія Перепьолкіна.

Раніше увімкнені батареї на максимум в холодному будинку гріли не кімнати, а вулицю. Коли терпець мешканців багатоповерхівки урвався – взяли кредит – утеплили будинок зовні, замінили вікна та поставили індивідуальний тепловий пункт.

Відтоді мешканці забули, що таке холод у квартирі та півзарплати на комуналку.

"Зараз це взагалі колосальна економія. Якщо взяти, що зараз в місті тариф 39 гривень, то у нас – 10 гривень. Самі розумієте, в нинішні часи – це дуже суттєво, дуже відчутно", – говорить Вікторія Перепьолкіна.

А кошти жителів багатоповерхівки економить сучасний тепловий пункт.

гроші

"Він регулюється автоматично. І менше виходить платити, тому що реагує на будь-який перепад температури", – говорить голова ОСББ.

Частину витрат за пункт і утеплення за так званим "теплим кредитом", компенсує держава. За різними програмами можна отримати допомогу від 20 до 40 відсотків вартості витраченого.

Нагадаємо, українцям показали, як живуть на мінімалку в різних країнах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, уряд готовий виділяти допомогу молодим батькам на витрати муніципальної няні. Однак слід бути готовими сплатити податок як батькам, так і няні.

Також Знай.ua писав, що безробітних українців чекає нова допомога в 2019 році.

Дивіться: Кому іта яку пенсію нарахують в 2019 році