Американський військовий літак радіоелектронної розвідки Boeing RC-135V тепер патрулює в безпосередній близькості від Криму, незаконно захопленого російськими окупантами. Як повідомляє в п'ятницю, 25 січня, Український мілітарний портал, літак зараз знаходиться неподалік від узбережжя Кримського півострова і Чорноморського узбережжя поблизу Новоросійська.

Що відомо про розвідника? Це літак з позивним REMIT41, на спірні території "Боїнг" прилетів близько 09:00 сьогодні, за Київським часом.

Базується Boeing RC-135V на базі Суда-Бей на острові Крит у Греції.

"Крім того в Чорному морі перебуває з візитом ракетний есмінець USS Donald Cook (DDG 75) Військово-морського флоту США, з початку тижня перебуває з візитом в порту Батумі в Грузії", - додали у відомстві.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, раніше гугл-карти відрізали Путіну найцінніше, і це нте, що ви подумали. Представника компанії покликали до Держдуми розібратися, чому "раптом" на картах Крим зображений українським.

Також ми раніше писали, що у Росії надумали поставити Facebook і Google на коліна: усе через Криму.

Голова Державної Думи России В'ячеслав Володін запропонував запросити в Думу представників компанії Google позначення анексованого півострова Крим українській території.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Володін відразу ж додав, що таке позначення порушує законодавство країни, однак жодним чином не згадав, що практично все міжнародне співтовариство не визнало Крим територією РФ.

"Потім у нас ще щось відріжуть і припишуть іншій країні, а потім будуть втручатися так само, як втручалися в справи інших країн", — сказав Володін.

Він також вже встиг заявити, що відразу ж після визнання президентом США Дональдом Трампом тимчасового президента Венесуели, який очолює народний протест Хуана Гуайдо, Facebook зняв позначку верифікованого профілю зі сторінки чинного президента Ніколаса Мадуро.

"Ось вся ціна незалежності Facebook і інших компаній, і той же Google проводить політику в інтересах США, виконуючи все, що йому диктує Держдеп", — сказав Володін.

Разом з тим варто зазначити, що Володимир Путін нагородив російських військовий за обстріл в Маріуполі в січні 2015 року, під час якого загинули десятки українців.