У Києві при отриманні хабара в 34 тисячі доларів затриманий виконуючий обов'язки начальника одного з територіальних відділів Нацполіції.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Наразі вже відомо, що поліцейський керівник вимагав гроші в одного з місцевих підприємців за належний пошук злочинців, які пограбували його.

Відзначається, що високопоставленого силовика затримали прямо на робочому місці після отримання другого траншу коштів.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

За інформацією ДБР, затримано в.о. начальника територіального відділу Голосіївського управління поліції Києва.

Разом з тим варто відзначити, що правоохоронці застосували зброю під час затримання комунальника з Львівської області, який "погорів" на великому відкаті.

У четвер, 31 січня, в Києві Міжнародного виставкового центру затримали керівника комунального підприємства Стрийської міської ради та директора товариства, який надав комунальнику "відкат" у сумі 680 тисяч гривень.

Затримання відбулось зі стріляниною – поліція була вимушена застосувати зброю, оскільки комунальник намагався втекти.

Правоохоронці встановили, що керівник КП разом з директором товариства організували злочинну схему з розкрадання бюджетних коштів. Затримані завищували вартість комунальної техніки під час закупівель.

Відзначається, що директор товариства повинен був надати комунальникові 680 тисяч гривень "відкоту" для отримання коштів за техніку в повному обсязі. Саме на передачі цього "віткату" і "застукали" зловмисників.

Наразі керівника комунального підприємства та директора товариства затримали.

За даним фактом слідчі ГУНП у Львівській області відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Крім того варто додати, що Хмельницький суд визнав жительку міста винною в державній зраді і підготовці теракту.

Наразі вже відомо, що суд засудив жінку до шести років позбавлення волі.

Варто відзначити, що у 2017 році жінку завербували представники російських спецслужб для виконання диверсійних робіт на території області.

Крім того жінка займалася збором інформації про стратегічно важливі інфраструктурні об'єкти регіону. Більше того на неї було покладено завдання стосовно збору персональних данних військовослужбовців української армії, які перебували у районі ведення бойових дій.

Нагадаємо, СБУ затримала куму головного антикорупціонера на хабарі.

Як повідомляв "Знай.ua", Гіркін роззявив пащу на своїх покровителів.

Також "Знай.ua" писав, що чиновника Мінрегіону терміново затримали.

Корупція ДБР або чому українці втрачають надію на справедливість