Під час проведення засідання при обранні запобіжного заходу адвокат підозрюваного Мангера заявив про непублічну роботу Гандзюк на СБУ.

Про це заявив адвокат Дмитро Ільченко.

Зокрема, у ході судового розгляду він заявив, що Катерина Гандзюк була позаштатним агентом СБУ з позивним "П'ята".

"Даниїл Доценко, керівник СБУ в Херсонській області, був безпосереднім керівником трагічної загиблої Катерини Гандзюк, яка була позаштатним агентом СБУ з позивним" "П'ята", - заявляє адвокат Мангера Дмитрий Ільченко.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Крім того він додав, що сам керівник спецслужби використовував активістку у власних цілях для протистояння з органами поліції областів. Більше того Ільченко додав, що саме Доценко замовив напад на Гандзюк.

Разом з тим варто відзначити, що у Шевченківському суді триває засідання щодо обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангер у справі Катерини Гандзюк.

Адвокати затриманого всіма наявними способами намагаються перекласти підозру у вчиненні злочину на інших, у тому числі і на активістів.

Крім цього адвокати називають підозри необгрунтованими. Як аргумент вони навели витримки з показань прямих виконавців моторошного злочину, де вони кажуть, що нібито від замовника надійшло доручення покарати, а не залякати.

За їх словами виконавці відмовилися бити Ганзюк і тоді Торбін запропонував облити її кислотою.

Разом з тим варто відзначити, що у справі вбивста активістки Катерини Гандзюк з'явився новий поворот. Підозру у вбивстві дівчини висунули очільнику Херсонської облради Владиславу Мангеру. Генпрокурор Юрій Луценко також розповів, що життя Гандзюк оцінили у $ 5600.

Генпрокурор розповів й про можливу схему взаємодії між основними фігурантами гучної справи. Для того, щоб вбити Катерину Гандзюк, Владислав Мангер нібито звернувся до Олексія Левіна та Ігоря Павловського (на той час помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука, - ред .). Він запропонував їм організувати вбивство активістки та знайти його виконавців.

"Павловський і Левін відповіли згодою, відчуваючи також свій корисливий інтерес і особисту неприязнь до загиблої", - заявив глава Генпрокуратури України.

Після цього Владислав Мангер надав кошти Левіну та Павловському в розмірі "не менше 10 тисяч гривень для придбання необхідних засобів зв'язку і закупівлі знаряддя вбивства".

Нагадаємо, Мангер відкидає звинувачення і готовий пройти перевірку на детекторі брехні.

Як повідомляв "Знай.ua", справа Гандзюк обростає таємницями.

Також "Знай.ua" писав, що праворадикали планують захопити Херсонська облрада.

Владислав Мангер боїться за своє життя і готовий підтвердити свою позицію на детекторі брехні