У справі вбивста активістки Катерини Гандзюк з'явився новий поворот. Підозру у вбивстві дівчини висунули очільнику Херсонської облради Владиславу Мангеру. Генпрокурор Юрій Луценко також розповів, що життя Гандзюк оцінили у $ 5600.

Про це Луценко розповів на брифінгу для журналістів.

Генпрокурор розповів й про можливу схему взаємодії між основними фігурантами гучної справи. Для того, щоб вбити Катерину Гандзюк, Владислав Мангер нібито звернувся до Олексія Левіна (за даними ЗМІ, є кримінальним авторитетом на прізвисько "москалі", - ред .) та Ігоря Павловського (на той час помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука, - ред .). Він запропонував їм організувати вбивство активістки та знайти його виконавців.

"Павловський і Левін відповіли згодою, відчуваючи також свій корисливий інтерес і особисту неприязнь до загиблої", - заявив глава Генпрокуратури України.

Владислав Мангер

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Після цього Владислав Мангер надав кошти Левіну та Павловському в розмірі "не менше 10 тисяч гривень для придбання необхідних засобів зв'язку і закупівлі знаряддя вбивства". Також глава Херсонської ОДА, за словами Луценка, погодив з ними суму винагороди за цей злочин. Частина цих коштів безпосередньо була призначена для виконавців.

"... В тому числі за здійснення нападу на Гандзюк - не менш $ 5600, а іншу частину Левін і Павловський планували залишити для власного збагачення", - повідомив генпрокурор.

До 13 липня 2018 року в Херсоні Левін і Павловський за погодженням з Мангер зустрілися з жителем Херсону Сергієм Торбіном. Йому розповіли про план вбивства та залучили до втілення його в життя. Торбін на пропозицію погодився і залучив до нападу раніше знайомих йому Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчук.

Після цього було відстежено маршрут пересування Гандзюк, місце її проживання, а також закуплена сірчана кислота. 31 липня біля 08:40 У Херсоні біля будинку Гандзюк її облили сірчаною кислотою.

"Чи не пізніше 4 серпня Павловський з відома Левіна передав торбину гроші в сумі не менше $ 4000 ... і дав вказівку ... фактично ховатися", - повідомив генпрокурор.

За його словами, Торбін особисто передав виконавцям по $ 500 з $ 4000, а решту грошей залишив собі.

Зараз правоохоронці проводять обшуки у помешканні Владислава Мангера. Його мають доправити до Києва у Печерський суд, щоб обрати йому запобіжний захід.

Нагадаємо, що голові облради Херсонщини Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Як повідомляв "Знай.ua", в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що охоронці Порошенка безжально порвали плакат активіста з написом "Хто замовив Катю Гандзюк?".