У понеділок, 11 лютого, стало відомо про новий поворот у розслідуванні убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Катерина Гандзюк
Катерина Гандзюк

Про це повідомляє Громадське.

У повідомленні йдеться, що голові облради Херсонщини Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Реакція очільника облради та подальші дії слідства поки що невідомі.

Нагадаємо, у суботу, 9 лютого, у Києві відбуся форум "Відкритий діалог", на якому Петро Порошенко презентував свою передвиборчу програму. Охоронці заходу забрали телефон у активіста, який хотів підняти плакат із написом "Хто замовив Катю Гандзюк?" та порвали його.

Про це йдеться на сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у соцмережі Facebook.

"Двоє охоронців Порошенка тримали його (активіста, - ред.) за плечі та не давали встати з місця і підняти плакат. Вимогу показати свої документи проігнорували, а коли активіст спробував сфотографувати провокаторів, забрали телефон. Плакат, який тримав Микола, порвали", - йдеться в дописі.

На сторінці також зазначили, що активісту, якого звати Микола Виговський, не дали задати президенту запитання: коли двоє замовників вбивства Катерини - Андрій Гордєєв та Євген Рищук - будуть зняті з їх посад?

Як повідомляв раніше Знай.ua, у середу, 6 лютого, на паркані шикарної італійської вілли міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з'явилися прізвища, дати народження та смерті українських активістів Катерини Гандзюк, Олександра Музичка, Павла Шеремета та Ірини Ноздровськой, вивішені місцевими активістами.

Арсен Аваков
Арсен Аваков

Про це повідомляє СТРАНА.ua.

За словами активістів, опублікованих на сторінці "Речовий доказ" в соціальній мережі Facebook, ці люди були вбиті за час роботи Арсена Авакова.

Також Знай.ua писав про те, що батько херсонської активістки Катерини Гандзюк Віктор опублікував знімки загиблої, після того як її облили кислотою.