У Шевченківському суді триває засідання щодо обрання запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангер у справі Катерини Гандзюк.

Про це повідомляють ЗМІ.

Адвокати затриманого всіма наявними способами намагаються перекласти підозру у вчиненні злочину на інших, у тому числі і на активістів.

Крім цього адвокати називають підозри необгрунтованими. Як аргумент вони навели витримки з показань прямих виконавців моторошного злочину, де вони кажуть, що нібито від замовника надійшло доручення покарати, а не залякати.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

За їх словами виконавці відмовилися бити Ганзюк і тоді Торбін запропонував облити її кислотою.

Разом з тим варто відзначити, що у справі вбивста активістки Катерини Гандзюк з'явився новий поворот. Підозру у вбивстві дівчини висунули очільнику Херсонської облради Владиславу Мангеру. Генпрокурор Юрій Луценко також розповів, що життя Гандзюк оцінили у $ 5600.

Генпрокурор розповів й про можливу схему взаємодії між основними фігурантами гучної справи. Для того, щоб вбити Катерину Гандзюк, Владислав Мангер нібито звернувся до Олексія Левіна (за даними ЗМІ, є кримінальним авторитетом на прізвисько "москалі", - ред .) та Ігоря Павловського (на той час помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука, - ред .). Він запропонував їм організувати вбивство активістки та знайти його виконавців.

"Павловський і Левін відповіли згодою, відчуваючи також свій корисливий інтерес і особисту неприязнь до загиблої", - заявив глава Генпрокуратури України.

Після цього Владислав Мангер надав кошти Левіну та Павловському в розмірі "не менше 10 тисяч гривень для придбання необхідних засобів зв'язку і закупівлі знаряддя вбивства". Також глава Херсонської ОДА, за словами Луценка, погодив з ними суму винагороди за цей злочин. Частина цих коштів безпосередньо була призначена для виконавців.

"... В тому числі за здійснення нападу на Гандзюк - не менш $ 5600, а іншу частину Левін і Павловський планували залишити для власного збагачення", - повідомив генпрокурор.

Нагадаємо, з'явилося відео штурму поліцейської дільниці в Києві.

Як повідомляв "Знай.ua", голові Херсонської облради оголосили підозру у справі Гандзюк, міг бути організатором.

Також "Знай.ua" писав, що копи вирішили виправдатися після скандальних затримань і "Лягай, Бандера!".

Суд обирає запобіжний захід Владиславу Мангеру