У справі вбивста активістки Катерини Гандзюк звинуватили очільника Херсонської облради Владислава Мангера. Запобіжний захід йому обере Шевченківській суд. Однак Мангер виявив бажання пройти перевірку на поліграфі брехні.

Про це пишуть місцеві херсонські ЗМІ.

"Пан Мангер виявив бажання пройти поліграф. Потрібно поставити запитання, замовив він вбивство Катерини Гандзюк. Іншої можливості дізнатися правду у нас немає", - заявив його захисник Костянтин Глоба.

Сам Мангер доповнив це словами: "Коли трапилася ця трагедія, і у мене був перший допит в поліції, я тоді заявив, що готовий пройти допит на поліграфі".

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Захисниця голови Херсонської облради також надала документи, які нібито доводять той факт, що Мангер працював в правоохоронних органах. Та прокурор заявила, що ця інформація не відповідає дійсності і підозрюваний працював у Державній податковій інспекції.

Варто зазначити, що Генпрокурор Юрій Луценко також розповів, що життя Гандзюк оцінили у $ 5600. За словами Луценка, для того, щоб вбити Катерину Гандзюк, Владислав Мангер нібито звернувся до Олексія Левіна (за даними ЗМІ, є кримінальним авторитетом на прізвисько "москалі", - ред .) та Ігоря Павловського (на той час помічник нардепа від БПП Миколи Паламарчука, - ред .). Він запропонував їм організувати вбивство активістки та знайти його виконавців.

У зв'язку зі скандальним розслідуванням вбивства херсонської активістки головного прокурора Херсонської області Віталія Тригубенко вирішили звільнити. Також у відставку подав заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Євген Рищук.

Нагадаємо, що голові облради Херсонщини Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Як повідомляв "Знай.ua", в поліції прокоментували затримання активістів під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк", яка пройшла сьогодні, 9 лютого, в Києві.

Також "Знай.ua" писав, що охоронці Порошенка безжально порвали плакат активіста з написом "Хто замовив Катю Гандзюк?".